Får ikke danse

I hvert fall ikke på Bolsjoiteateret.

16. september fikk Anastasia Volotsjkova sparken fra det berømte Bolsjoiteateret i Moskva fordi hun var for tung. Volotsjkova, som forøvrig veier femti kilo, var ifølge teaterledelsen for tung å løfte.

Men Volotsjkova ga seg ikke med det, og 30. september beordret det russiske arbeidsdepartementet teateret til å gi henne jobben tilbake. Departementet mente oppsigelsen var ulovlig, og at den populære ballerinaen værsågod fikk begynne å svinge seg fra 6. oktober.

Men så tok sagaen en ny vending. For teatersjefen nekter å gi ballerinatungvekteren jobben tilbake. Disputten skal ifølge Volotsjkova selv handle om uenigheter rundt kontrakten framfor vektspørsmål.

- Bolsjoiteateret har ikke forandret avgjørelsen med hensyn til Anastasia Volotsjkova, sier en talsmann for teateret til CNN.

Samtidig understreket hun at teateret anser departementets uttalelse som veiledende, og dermed ikke en ordre om å gi henne jobben tilbake.

Volotsjkova selv frykter at karrieren hennes er ødelagt av hele saken, og tror det blir vanskelig å finne andre ting å gjøre en veldedighetsarbeid.

FOR TUNG? Kaoset råder rundt oppsigelsen av ballerinaen Anastasia Volotsjkova.