Får ikke homo-protestere på operataket

Føler seg sabotert av Fritt Ord.

SKAL HOLDE TALE: Kim Friele (74) var blant dem som ville holde tale utenfor inngangen til Operaen, når Nina Karin Monsen mottar Fritt Ord-prisen til neste uke. Nå må arrangementet flyttes. FOTO: ESPEN RØST
SKAL HOLDE TALE: Kim Friele (74) var blant dem som ville holde tale utenfor inngangen til Operaen, når Nina Karin Monsen mottar Fritt Ord-prisen til neste uke. Nå må arrangementet flyttes. FOTO: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Neste tirsdag tildeles omdiskuterte Nina Karin Monsen Fritt Ord-prisen i Den norske opera, og i den forbindelse ønsket Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) å markere sin motstand mot tildelingen i form av en demonstrasjon.

Nå setter operaen foten ned for markeringen. LLH mistenker at det er Fritt Ord som har stukket kjepper i hjulene.

- Vi har sagt nei til en demonstrasjon denne dagen fordi Fritt Ord har leid operaen, både inne og ute. Taket er opptatt, rett og slett, sier informasjonssjef Sverre Gunnar Haga til Dagbladet.no.

- Svært problematiskMen at det ikke er plass for en fredelig markering får ikke LLH-leder Karen Pinholt til å henge på greip. Hun hevder Operaen tidligere har gitt positive signaler i forhold til en demonstrasjon.

Pinholt viser også til at Francis Sejersted i Fritt Ord uttalte til avisa Dagen Magazinet at de hadde tatt «visse forholdsregler» for å sikre at demonstrasjonen skulle foregå i ordnede former.

- Du tror altså at Fritt Ord nå har reservert taket for å sabotere for demonstrasjonen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer