Får ikke igjen penga

Tingretten slo fast at Odd Nerdrum har betalt flere millioner for mye i skatt. Men Skatt Øst vil ikke betale tilbake pengene.

VIL HA PENGENE SINE: Odd Nerdrum måtte betale dobbelt skatt til Skatt Øst, konkluderte tingretten. Men Skatt øst har ingen planer om å betale tilbake pengene. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
VIL HA PENGENE SINE: Odd Nerdrum måtte betale dobbelt skatt til Skatt Øst, konkluderte tingretten. Men Skatt øst har ingen planer om å betale tilbake pengene. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Nerdrum mener likningsmyndighetene burde forholde seg til dommen, og betalt tilbake pengene, sier Nerdrums advokat Pål Berg til Dagbladet.

Nerdrum tapte i oktober det sivile søksmålet mot Skatt øst, men Oslo tingrett konkluderte samtidig med at Skatt øst feilaktig har lignet Nerdrum to ganger for et beløp på 700 000 dollar.

I dommen står det blant annet følgende om at Nerdrum er blitt dobbelt beskattet:

«Det vil da være feilaktig dobbeltbeskatning dersom den senere utbetaling på USD 250 000 som stammer fra de USD 900 000 i bankboksen også etterlignes, slik skattekontoret og skatteklagenemnda har gjort».

- Blir stående Likevel har Skatt øst ingen planer om å betale Nerdrum tilbake beløpet han har betalt for mye i skatt, som skal være mellom fem og seks millioner kroner.

- Utgangspunktet er at retten har funnet ligningen gyldig, og da er det den som blir stående, sier Monica Sivertsen, seksjonssjef i Skatt øst, til Dagbladet.

Ligningen er ikke erklært ugyldig fordi retten mener at ligningskontoret ikke kan klandres for feilen. Tingrettsdommen slår fast at Nerdrum har forsøkt å holde opplysninger skjult for skattemyndighetene så lenge som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer