Får ikke Oscar-billetter

To av hovedrolleinnehaverne i «Elling» får ikke være med på Oscar-utdelingen.

Gleden er snudd til opprør blant skuespillerne i den Oscar-nominerte suksessfilmen «Elling.» NRK skriver at bare tre av de fem hovedrolleinnehaverne få overvære prisutdelingen i Los Angeles.

I følge NRK er det produsenten Dag Alveberg som har bestemt at skuespillerne Jørgen Langhelle (Frank Åsli) og Per Christensen (Alfons) ikke får være med på utdelingen.

Regissør Petter Næss mener beslutningen er feil.

- Det er helt klart at det er fem hovedskuespillere i denne filmen. Det ville vært helt rimelig om alle de var med til prisutdelingen, sier Næss.

Sven Nordin er en av de tre heldige skuespillerne som får oppleve Hollywood-festen, men klarer ikke helt å glede seg over det nå.

- Logisk sett, hvis en først velger å ta med flere skuespillere enn Per Christian Ellefsen og meg selv, burde alle de tre øvrige fått reise. Det er liksom neste skritt mener jeg, sier Nordin.

Alveberg mener det er umulig å ta med alle som er assosiert med filmen til utdelingen, og hevder at han måtte sette ned foten et sted. Beslutningen har likevel opprørt skuespillerne.

- Du kan gjerne kalle dette et lite opprør. Men selv blir jeg bare lei meg når sånt som dette skjer, sier Nordin.

SPARSOM MED BILLETTENE: Produsent Dag Alveberg er sparsom med billettene foran Oscar-utdelingen.