Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Får ikke selge Beatles-bok

Når «The Beatles Anthology» kommer ut i England og USA neste uke, får ikke norske bokhandlere lov til å importere den 368 sider tykke boka. De må vente på den norske oversettelsen, som Cappelen lanserer 28. oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelske versjonen kan ikke importeres før om et år. Norske bokimportører som har forsøkt å bestille boka, får rett og slett beskjed om at de ikke får kjøpt boka av den engelske utgiveren. Nå raser norske bokhandlere over at de ikke får selge boka på engelsk. - Vi har aldri fått noen forpliktende løfter om at vi skal få ha boka for oss selv, sier Anders Honningsvåg, forlagssjef i Cappelen Grøndahl Dreyer.

- Cappelen kan si hva de vil, men dette er ikke tilfeldig, sier Ståle Pettersen, innkjøpssjef i Norges største bokhandlerkjede, Lauritzen Norli Gruppen A/S.

Offisiell biografi

Kjeden vil gjerne tilby den engelske utgaven og gir seg ikke før de får tak i den. Det samme svarer blant annet Schibsted forlag som er storimportør av utenlandske bøker. Også Atle Jensen, ansvarlig for innkjøp av utenlandske bøker hos Tanum i Oslo, synes det er merkelig at det ikke er mulig å få tak i Beatles-boka på originalspråket. «The Beatles Anthology» er den offisielle Beatles-biografien, skrevet av Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr. I tillegg er det brukt utdrag fra intervjuer med avdøde John Lennon for å gjøre boka så komplett som mulig.

Seks oversettere

Den er imøtesett med stor spenning av gamle og nye Beatles-fans verden over, men engelskkyndige nordmenn må altså klare seg med den norske oversettelsen. Seks oversettere jobbet på spreng i hele sommer for å fullføre den norske versjonen i tide. Hele det europeiske opplaget trykkes på samme trykkeri i Italia, og de 8000 norske eksemplarene blir ikke gjort unna før 16. oktober.

PÅ NORSK: Publikum får ikke kjøpe Beatles-biografien på engelsk - i Norge.