Får ikke spille på Rockefeller etter homohets

Reggaeartisten Sizzla synger om å drepe og brenne homofile.

FLYTTET:  Den kontroversielle reggaeartisten Sizzla får ikke spille på Rockefeller torsdag. Bildet er tatt under en konsert i New York i 2003. Foto: Brad Barket / AP / Scanpix
FLYTTET: Den kontroversielle reggaeartisten Sizzla får ikke spille på Rockefeller torsdag. Bildet er tatt under en konsert i New York i 2003. Foto: Brad Barket / AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Reggeastjernen Sizzla Kalonji (35) har vagt oppsikt med sine låter der han synger om å drepe og brenne homofile.

Blant aksjonistene var reaksjonene derfor sterke da det ble klart at artisten fra Jamaica skal spille 18 konserter i Europa, blant annet på Rockefeller torsdag.

Etter store protester fra aktivister som kjemper for homofiles rettigheter ble det i dag kjent at den planlagte Rockefeller-konserten med kontroversielle Sizzla & The Firehouse Crew har blitt flyttet til Rhythm Club.

Skyldes kontraktbrudd «Årsaken er opplysninger om at artisten nå nylig har brutt med The Reggae Compassionate Act. I denne erklæring tok Sizzla og flere artister avstand fra diskriminering, bl.a. av homofili.», skriver Rockefeller på sine nettsider.

Daglig leder ved Rockefeller, Roald Guldbrandsen, ønsker ikke å kommentere årsaken for at konserten er flyttet utover det.

I den uformelle kontrakten, som Sizzla signerte i 2007, heter det blant annet at reggaeartistene skal bidra til å «opprettholde alle individers rettigheter til å leve uten frykt for hat og vold på grunn av deres religion, seksuelle legning, rase, etnisitet eller kjønn.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer