Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Får ikke vise ny storfilm

Oslo Kino får ikke vise Disneys nye storsatsing «Tron: Legacy» som har premiere i Norge til helga.

Blir ikke vist: Disneys nye storfilm handler om en far og en sønn som blir trukket inn i en digital verden. Men Oslo-boere må dra utenbys for å se filmen i åpningshelga. Foto: Disney
Blir ikke vist: Disneys nye storfilm handler om en far og en sønn som blir trukket inn i en digital verden. Men Oslo-boere må dra utenbys for å se filmen i åpningshelga. Foto: Disney Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne helgen har «Tron: Legacy» premiere i Norge. Men Oslo Kino får ikke vise Disneys nye storsatsing. Årsaken er en rabattordning som Oslo Kino har inngått med Netcom. Samarbeidet innebærer at teleselskapets kunder kan ta meg seg en venn gratis på kino hver tirsdag.

Blir ikke vist i Oslo - Disney ønsket ikke å være med på ordningen, og «Tron: Legacy» kommer derfor ikke til å bli vist på kino i Oslo åpningshelga. Vi har tilbudt Disney å vise filmen de resterende seks dagene i uka, men de har ikke sett seg tjent med denne løsningen, sier Geir Bergkastet, administrerende direktør i Oslo Kino.

Han poengterer at Disney ville sikret seg 90 prosent av normalt kinobesøk dersom de hadde takket ja til å vise storfilmen seks av syv dager i uka.

- Vi har hatt et ønske om å prøve ut en ny rabattordning, men synes dette er veldig synd, sier Bergkastet.
—Synd for filmpublikum Den amerikanske actionthrilleren blir beskrevet som et 3D-eventyr «ulikt noe som tidligere er vist på lerretet». På rollelista er blant andre Oscar-vinneren Jeff Bridges, og filmmusikken er laget av elektronikaduoen Daft Punk.

På Oslo Kinos Facebook-side har filmfansen allerede gitt tydelig uttrykk for sin misnøye over at filmen ikke skal vises i Oslo.

- Når slike ting skjer er det alltid synd for publikum som ikke får se filmen. Men vi er i dialog og håper at vi kan komme fram til en løsning som gjør at vi kan vise filmen etter hvert, sier Bergkastet.

Digitalt drama Oslo-boere som vil se Disney-filmen i åpningshelga må imidlertid belage seg på å reise utenbys for å få med seg premieren. «Tron: Legacy» handler om en far og en sønn som blir trukket inn i en digital verden der de må kjempe på liv og død.

- Bredden i filmtilbudet vårt er fortsatt stor, men vi skulle gjerne også ha vist «Tron: Legacy», sier Bergkastet.

Disney Norge ønsket i går ikke å kommentere saken, men henviste til en pressemelding som ikke var offentliggjort.

ACTIONTHRILLER: Den amerikanske actionthrilleren blir beskrevet som et 3D-eventyr «ulikt noe som tidligere er vist på lerretet». Foto: Disney
ACTIONTHRILLER: Den amerikanske actionthrilleren blir beskrevet som et 3D-eventyr «ulikt noe som tidligere er vist på lerretet». Foto: Disney Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!