- Får ingen konsekvenser

Puppedoktoren i TV Norges dokusåpe «Plastisk Fantastisk» er blant legene med flest klager i hele Sverige. - Det får ingen konsekvenser for programmet, sier kanalen.

Tidligere denne uka ble Kristin Solemdal (29) beskyldt for å ha stukket fra regninga etter å ha vært med på dokusåpa 'Plastic fantastic' for TV Norge. Selv hevdet hun at operasjonen var så dårlig utført at hun regningen måtte reduseres. Hun hadde blant annet fått lagt inn dobbelt så mye silikon som hun bad om.

Legen som utførte operasjonene var svensken Carl Troilius. Nå viser det seg at han er blant de verste legene i Sverige.

- Jeg kjenner ikke til noen lege som er anmeldt flere ganger, sier jurist Ulf Eveland i Hälso- och sjukvårdens ansvarsnemnd til Aftonbladet. Det er sjelden at en lege blir anmeldt mer enn en gang.

- Ingen konsekvenser

- Dette var vi ikke klar over. Men det får ingen konsekvenser for programmet vårt. Dette er en dokumentarserie som viser både positive og negative sider ved en plastikk-klinikk, sier informasjonskonsulent Ingrid Medhus i TV Norge til Dagbladet.no.

- Når sant skal sies, har han ikke blitt dømt i noen av sakene, men fått påtale i en sak. Han har flest operasjoner i Sverige, hele 15 i uka. Klagene kom over fire år og det kom inn totalt 83 klager på den tiden.

Det betyr at han alene står for 15 prosent av klagene. - Vi er overrasket over opplysningene. Men vi føler ikke vi er blitt ført bak lyset, sier hun. Serien kommer på kanalen i mars.

Programmet et samarbeidsprosjekt mellom flere kanaler. Tre nordmenn la seg under kniven. I Sverige skal programmet sendes på Kanal 5 neste tirsdag.

Kanal 5 var ikke klar over de nye opplysningene Aftonbladet i dag bringer.

- Dette er nytt for meg. Vi må utrede disse opplysningene og se hva det er for noe, sier programsjef Johan Westman. Han innkaller til krisemøte i dag for å finne ut hvordan kanalen skal forholde seg til de nye opplysningene.

TV Norge kjente heller ikke til Troilius sitt lange rulleblad hos nemnda da Dagbladet.no kontaktet de i dag. De ansvarlige for programmet undersøker akkurat nå opplysningene.

Den svenske Legeforeningen er svært lite begeistret for at Troilius lager underholdning av operasjonene sine. De mener det vil undergrave tilliten til plastisk kirurgi generelt.

Selv kommenterer legen opplysningene slik:

- En viss reklamasjon får man regne med i alle bransjer. Det handler om en promille av alle operasjoner jeg har gjort, sier han. Les også:

Raser mot svindel-rykte

<B>OPERASJON:</B> Fjernsynsteamet har laget en dokusåpe på klinikken til Carl Troilius. Han er den legen i Sverige med flest klager på seg.
<B>IKKE FORNØYD: Kristin Solemdal (29) var ikke fornøyd med legen. Hun er ikke alene.