Får James Bond til å fortone seg stillferdig.

Handlingsmettet om norsk oljebransje i utlandet.

FULL RULLE: Debutant Sidsel Dalen viser at hun har talent for thrillersjangeren, men neste gang kan hun med fordel begrense seg mer, mener anmelderen. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
FULL RULLE: Debutant Sidsel Dalen viser at hun har talent for thrillersjangeren, men neste gang kan hun med fordel begrense seg mer, mener anmelderen. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Thrillere handler ikke om gamle damer som sitter i en stol og lurer på om de skal ta seg et glass saft. Her skal det være høyt tempo og lite grubling. Jeg tror likevel aldri jeg har lest en som har inneholdt så mye ytre handling som denne.

Det går unna, og det er i grunnen både bra og dårlig. Dårlig fordi det skjer så mye at begivenhetene tenderer mot å slå hverandre i hjel. Bra fordi det beviser at Sidsel Dalen har et udiskutabelt talent for sjangeren.

Mia Mikkelsen Forfatteren legger opp til en kompleks fortelling med mange karakterer og begivenheter som hun på ganske imponerende vis klarer å nøste sammen mot slutten.

Journalist Mia Mikkelsen blir bedt om å ta sluttpakke av sin tabloide sjef, som synes gravejournalistikken hennes tar for lang tid. Mikkelsen takker isteden ja til et tilbud om å dekke det norske oljeeventyret i Brasil.

I Rio oppdager hun at den angivelig bærekraftige forvaltningen av oljeforekomstene under Amazonas' regnskog i realiteten er en kynisk profittindustri som går over lik for å få opp det svarte gullet.

Begrensningens kunst Det snakkes ofte om romankarakterers utvikling. Noen forfattere etterstreber det, andre bryr seg ikke om det. Sidsel Dalens karakterer gjennomgår ikke så mye indre utvikling, men ingen forblir uberørt av den ytre handlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer