New York City Ballet:

Får jobben tilbake etter metoo-skandale

I fjor høst fikk to dansere ved New York-balletten sparken etter anklager om å ha delt nakenbilder av en kvinnelig kollega.

KOMMER TILBAKE: Amar Ramasar får komme tilbake til The New York City Ballet etter han fikk sparken i september i fjor, som følge av anklager om å ha delt nakenbilder av kvinnelige kollegaer. Foto: Brent N. Clarke / Invision / AP
KOMMER TILBAKE: Amar Ramasar får komme tilbake til The New York City Ballet etter han fikk sparken i september i fjor, som følge av anklager om å ha delt nakenbilder av kvinnelige kollegaer. Foto: Brent N. Clarke / Invision / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag ble det bestemt at The New York City Ballet må gi tilbake jobben til danserne Amar Ramasar og Zachary Catazaro, etter de fikk sparken i fjor, som følge av anklager om deling av nakenbilder av kvinnelige kollegaer.

Danserne ble først suspendert og seinere sparket i september. Nå har retten konkludert med at det var feil å sparke de to danserne.

- Jeg beveger meg framover, lærer og utvikler meg. Nå gleder jeg meg til å få danse igjen med kolleger jeg har stor respekt for, og til å få gjøre ballettene som har betydd så mye for meg de siste 18 åra, sier Ramasan til AP.

Ifølge nyhetsbyrået har ledelsen i balletten sagt i en uttalelse at de er uenige i konklusjonen, men vil akseptere rettens beslutning. Som en betingelse for å ansette Ramasar igjen, skriver ledelsen at danseren vil få tett oppfølging av en rådgiver.

Ramasar har vært en av stjernene i dansekompaniet til NYCB, og var blant annet med i Broadways oppsetning av «Carousel» i fjor.

Takket nei

Mens Ramasar takket ja til jobben, valgte Zachary Catazaro å takke nei til å komme tilbake til den gamle arbeidsplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer