Nye krisetiltak til kulturlivet

- Får kanskje råd til julegaver

Kultursektoren er delvis positive til siste nytt fra kulturminister Abid Raja.

TAR TAK: - Vi utvider kompensasjonsordningen til å gjelde arrangementer som blir avlyst som følge av alle offentlige pålegg, ikke bare statlige, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i dag. Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR TAK: - Vi utvider kompensasjonsordningen til å gjelde arrangementer som blir avlyst som følge av alle offentlige pålegg, ikke bare statlige, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i dag. Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det ser ut som de gjør akkurat det vi har bedt om at de gjør, sier forbundsleder i kunst- og kulturorganisasjonen Creo, Hans Ole Rian, til Dagbladet.

Det har vært stor frustrasjon i kulturfeltet etter regjeringens nye og strenge smitteverntiltak om sosial nedstengning og skjenkestopp i store byer som Oslo i Bergen.

Et allerede hardt presset kulturliv frykter det verste idet myndighetene vil gjøre alt for å kvele den alvorlige smitteutviklingen før jula setter inn.

Utvider ordning

Det har vært stille fra Kulturdepartementet i lang tid, før Raja i dag kom med en betryggende melding til kultursektoren i forbindelse med at finansminister Jan Tore Sanner la fram en ny coronakrisepakke i milliardklassen.

- Jeg ønsker fremdeles å stimulere til aktivitet, så langt det lar seg gjøre. Samtidig er smittesituasjonen i Norge så alvorlig at flere ser seg nødt til å avlyse sine arrangementer.

- Derfor utvider vi kompensasjonsordningen til å gjelde arrangementer som blir avlyst som følge av alle offentlige pålegg, ikke bare statlige, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer