Jodie Whittaker som «Doctor Who»

Får kjeft etter å ha publisert nakenbilder av den nye stjerna

Britiske tabloider får massiv kritikk etter å ha publisert nakenbilder av den nye «Doctor Who»- skuespilleren.

DOCTOR WHO: Hovedrollen som den 13. «Doctor Who» er annonsert, Jodie Whittaker. Overraskelsen ble sluppet etter herrenes Wimbledon-finale sundag 16. juli. Video: @Doctor Who / Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag 16. juli ble det kjent at den ikoniske rollen som Doctor Who for første gang skal bekles av en kvinne.

Det ble også kjent at skuespilleren som går inn i rollen som den utenomjordiske doktoren, er Jodie Whittaker, blant annet kjent fra tv-serien «Broadchurch».

Nyheten om at Doctor Who blir en kvinne fikk nettet til å koke. Blant annet har BBC fått kritikk for å ha gitt etter for press. Avgjørelsen er også blitt kalt feilslått politisk korrekthet. Andre igjen mener det var på tide med en kvinne i rollen etter 54 år med menn.

Publiserte nakenbilder

Nå er det imidlertid pressedekningen av den nye «Doctor Who» som får kritikk.

De britiske tabloidavisene The Sun og Mail Online blir beskyldt for å være uansvarlige etter at de i sin dekning av nyheten publiserte nakenbilder av skuespilleren.

Ifølge The Guardian presenterte begge tabloidene nyheten med artikler om at Whittaker har vært naken eller toppløs i flere skuespillerjobber. Artiklene ble illustrert med stillbilder av Whittaker.

Artikkelen i Mail Online hadde tittelen «Doctor Nude». I tillegg til bilder av Whittaker, var den også illustrert med naken- eller toppløsbilder av mannlige skuespillere som også har spilt Doctor Who. The Sun bretter det de kaller Whittakers «saucy screen past» over to av avisas sider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer