Får kjeft for filmkritikk

Kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssens negative uttalelser om den norske filmen «Fomlesen i kattepine» blir nå en sak for styret i Oslo Kinematografer. Store aktører i filmbransjen protesterer skriftlig mot kinodirektøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Moræus Hanssen har alltid vært omstridt, ikke minst på grunn av sin frittalenhet og politiske ukorrekthet. Men på grunn av hennes makt, hun råder over en fjerdedel av kinomarkedet i Norge, er det sjelden bransjefolk tør snakke høyt og stygt om henne.

Denne gangen kommer kritikken skriftlig, og fra flere store bransjeaktører samtidig:

Produsentforeningen, som representerer 70 TV- og filmprodusenter - dramatikerforbundet, som organiserer manusforfatterne - SFNorge, filmens distribusjonsselskap - FilmTeknikk Norge, leverandør av filmtekniske tjenester og investor i «Fomlesen»-filmen og Aage Aaberge i Yellow Cottage, filmens produsent, har alle skrevet brev til Oslo Kinematografer.

De reagerer i kraftige ordelag mot kinosjefens utfall i Aftenposten og Dagbladet i romjula, der hun blant annet leverte følgende kraftsatser om «Fomlesen i kattepine»:

«Forskrever seg»

«Jeg er forundret over at den har gått så bra som den har gjort», «jeg synes det er viktig at man blir oppmerksom på at Sverre Anker Ousdal skremmer mange barn», «dessuten er filmen urytmisk» og «forskrever seg over to stilarter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer