Du leser nå Dagbladet Pluss

Får Kjell Askildsen til å åpne seg

Som en Snorre nedtegner Alf van der Hagen sagaene om de norske forfatterkongene.

INTERVJUBOK: Alf van der Hagen intervjuer, og Kjell Askildsen forteller, i boka «Kjell Askildsen. Et liv». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
INTERVJUBOK: Alf van der Hagen intervjuer, og Kjell Askildsen forteller, i boka «Kjell Askildsen. Et liv». Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

ANMELDELSE: Først ut var intervjuboka «Uskrevne memoarer» (2013), hvor samtalene med Dag Solstad ble en slags selvbiografi for en forfatter som ikke kunne tenke seg å lefle med memoarsjangeren på (eller for) egenhånd.

Med «Kjell Askildsen. Et liv» synes betingelsene å være beslektede. Det er riktignok ikke snakk om en forfatter som ikke vil, men som - på grunn av svekket syn - ikke lenger er i stand til å nedtegne sin egen livshistorie.

Samtidig tegnes opprisset til et mulig større prosjekt, hvor kanoniseringen av norske forfattere (på Oktober forlag?) synes å være siktemålet.

Mange gjentakelser

I etterordet til boka heter det at «råmaterialet til denne boken består av en utskrift på nærmere to millioner tegn, fire hundre tusen ord, tilsvarende fjorten hundre boksider, altså fire ganger så langt som ferdig bok», og at det baserer seg på «et tyvetalls samtaler mellom 4. januar og 18. august 2014».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.