Får kjempesmell

To uker etter krasjet er bilisten Anne-Kat. Hærland kjørte på, fortsatt sykmeldt. Skadene på bilen hans beløper seg til 87000 kroner. Hærlands promilletur kan koste henne flere hundre tusen kroner.

Boten kan bli på over 100 000 kroner. Sammenstøtet i krysset Bygdøy allé/Niels Juels gate på Frogner i Oslo for to uker siden kan med andre ord komme til å koste tv-kjendisen dyrt.

32-åringen som førte den ene av de to bilene hun krasjet i, har vært sykmeldt etter sammenstøtet på grunn smerter i nakke, rygg og en arm. Denne uka er han 70 prosent sykmeldt.

I tillegg har han fått en foreløpig regning på 87000 kroner fra bilverkstedet for skadene på bilen.

- Hennes forsikringsselskap må erstatte skadene på de andre to bilene og eventuell skade på passasjerer - under hennes bilansvarsforsikring. Hærlands forsikringselskap vil imidlertid kreve pengene tilbake av henne personlig i etterkant, fordi hun var beruset da hun kjørte bilen. Dette er det tradisjon for å gjøre i Norge. Praksisen skal følge de strenge lovreglene som gjelder på dette feltet, sier informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland i If Skadeforsikring.

I tillegg ble det skader på Hærlands egen bil, som hun fikk bruke gratis av en sponsor.

Ennå ikke avhørt

Hærland er fortsatt ikke blitt avhørt i saken. Ifølge politiet hadde hun en promille på 1,26 da hun krasjet med to biler for to uker siden. Hun skulle ut og kjøpe aviser. Kvelden før hadde hun spist pinnekjøtt, som hun skylte ned med øl og akevitt.

Hærland har ennå ikke snakket med noen av de to mennene i bilen som ble påkjørt. Men sjåføren skal ha fått en blomsterhilsen fra «Nytt på nytt»-kjendisen.

Setter frist

Anne-Kat. Hærland har ennå ikke fortalt politiet sin versjon av bilturen.

- Vi har ikke fått noen endelig avtale. Vi har satt frist til 3. desember, og om hun ikke melder seg innen da, må vi tolke det dithen at hun ikke vil la seg avhøre, sier politiadvokat Erlend Pape Nordtorp til Dagbladet.no.

Hærland risikerer både fengsel og bot. Dersom hun tjener like mye som i fjor, kan boten bli på over 100000 kroner.

- Vanligvis vil man ikke få annet enn betinget fengsel og bot med en promille på mellom 1,0 og 1,5. Men personskade virker skjerpende, og det kan bli utbetinget fengsel, sier politietterforsker Per Pettersen i Oslo-politiet.

Hærlands manager Grethe-Laila Fjelberg og advokat Peter S. Nørgaard vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

<B>MÅ BETALE:</B> Anne Kat. slipper ikke billig unna bilkrasjet.