Får kjendisstøtte etter homohets

Beyoncé er blant dem som hyller artisten Frank Ocean.

I VINDEN:Reaksjonene har vært overveldende etter at Frank Ocean (21) fortalte om sin affære med en mann forrige uke. Nå har han sluppet album i kjølvannet av utspillet, også det har fått overveldende mye respons. Foto: Karl Walter/Getty Images/NTB Scanpix
I VINDEN:Reaksjonene har vært overveldende etter at Frank Ocean (21) fortalte om sin affære med en mann forrige uke. Nå har han sluppet album i kjølvannet av utspillet, også det har fått overveldende mye respons. Foto: Karl Walter/Getty Images/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det gikk ikke lang tid fra Frank Ocean skrev om sin affære med en mann på Tumblr-siden sin til de positive kjendisreaksjonene begynte å strømme ut.

Blant de som uttalte seg umiddelbart var Frank Oceans rapgruppekollega Tyler, the Creator, som på tross av beskyldninger om homofobi tvitret at han var stolt "Cause I Know That Shit Is Difficult Or Whatever. Anyway. Im A Toilet."

- Fryktløs Russell Simmons, grunnlegger av det legendariske plateselskapet Def-Jam, skrev også om hvordan Ocean vil «øke vår bevissthet og gjøre oss til bedre mennesker».

Jay Z publiserte et åpent brev fra journalisten dream hampton (sic) på bloggen sin hvor hun hyllet R&B-stjerna Ocean: «Du lever opp til hip-hoppens tidlige løfte om å ikke bry seg en døyt om hva andre tenker om deg.»

STØTTER OCEAN: Beyoncé Knowles. Foto: Lucas Jackson/Reuters/NTB Scanpix
STØTTER OCEAN: Beyoncé Knowles. Foto: Lucas Jackson/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Videre fikk Ocean skryt for å komme ut «ikke bare som en biseksuell mann, men som en med kjærlighetssorg».

Siden den gang har også Beyoncé kastet seg på bølgen med et bilde på bloggen sin, blant annet med lovordene «vær fryktløs, vær fri, vær deg selv, vær inspirerende».

Twitterhat Imidlertid har ikke tilbakemeldingene utelukkende vært positive. På Twitter har svært støtende hatmeldinger florert, om enn fra mindre kjente personer.  

Som en reaksjon på tvitringer som de over, har svensken Martin Löfkvist opprettet en nettside hvor man kan svare på enkelte av innleggene med kjærlighet. Den finner du her.

STØTTER OCEAN: Jay-Z. Foto: Olivia Harris/Reuters/NTB Scanpix
STØTTER OCEAN: Jay-Z. Foto: Olivia Harris/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
STØTTER OCEAN: Odd Future-kollega Tyler, the Creator. Foto: AP/NTB Scanpix
STØTTER OCEAN: Odd Future-kollega Tyler, the Creator. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer