Får kritikk etter å ha stoppet voldtektsspillet: - Bare rør

Valve vil ikke gi «Rape Day» plass på sine plattformer, men det er uklart nøyaktig hva som er begrunnelsen.

KONTROVERSIELT: Spillet «Rape Day» fikk mange til å se rødt. Nå har Valve landet på at spillet ikke skal kunne kjøpes på deres plattform, men begrunnelsen er i beste fall uklar. Skjermdump: Steam
KONTROVERSIELT: Spillet «Rape Day» fikk mange til å se rødt. Nå har Valve landet på at spillet ikke skal kunne kjøpes på deres plattform, men begrunnelsen er i beste fall uklar. Skjermdump: Steam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går skrev Dagbladet om det kontroversielle spillet «Rape Day» som ventet på godkjenning på Valves spillplattform Steam.

Spillet, som selv reklamerte med at det inneholdt voldtekt, drap, incest og nekrofili, hadde allerede før lansering framprovosert sterke reaksjoner fra mange, og nå har Valve fattet en beslutning i saken.

Uklart

I en uttalelse på sine sider kan man lese at de «ikke vil distribuere spillet», men begrunnelsen er noe uklar:

- Våre retningslinjer knyttet til hva vi distribuerer er, og må være, basert på hva vi mottar. Vi må rett og slett vente og se på hva som kommer til oss via Steam Direct. Deretter må vi ta en avgjørelse på bakgrunn av hvilken risiko produktet vil utgjøre for Valve, våre utviklingspartnere eller våre kunder, heter det i uttalelsen.

- Etter betydelig fakta-arbeid og diskusjon har vi landet på at «Rape Day» er en ukjent risiko. Derfor vil det ikke bli å finne på Steam.

Videre skriver de at de «respekterer utviklernes ønske om å uttrykke seg», og at hensikten med Steam er å gi utviklere en mulighet til å finne et publikum, men at akkurat denne utvikleren har gjort det vanskelig for dem å gjøre akkurat det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer