TED BUNDY: Spillefilmen om massemorderen får kritikk for å seksualisere hovedpersonen som spilles av Zac Efron. Video: Voltage Vis mer

«Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile»:

Får kritikk for å seksualisere seriemorderen

Tidligere Disney-stjerne Zac Efron spiller hovedrollen som Ted Bundy - mannen som drepte 30 kvinner på 70-tallet.

Torsdag kveld ble traileren til filmen om den amerikanske seriemorderen Ted Bundy sluppet.

I traileren ser man den tidligere Disney-stjerna Zac Efron i rollen som Bundy, som møter sin kone, Elizabeth «Liz» Kloepfer. «Liz» blir spilt av Lily Collins.

Romantiske scener, Efron i bar overkropp og en gitarbasert bakgrunnsmusikk får nå Twitter til å koke.

Flere skriver at det får Ted Bundy til å framstå som en sexy sjarmør, og at det er respektløst overfor ofrenes etterlatte.

- Hvorfor er den nye Ted Bundy-filmen så sexy?, spør blant andre nettsida The Stranger. Det stilles også spørsmål om valg av musikk, som flere mener at hører hjemme i en komedie.

NY FILM: Publikum kritiserer den nye traileren til filmen om Ted Bundy for å glorifisere seriemorderen ved å la han bli spilt av Zac Efron. Andre mener han er perfekt til rollen. Foto: Brian Douglas/Courtesy of Sundance Institute
NY FILM: Publikum kritiserer den nye traileren til filmen om Ted Bundy for å glorifisere seriemorderen ved å la han bli spilt av Zac Efron. Andre mener han er perfekt til rollen. Foto: Brian Douglas/Courtesy of Sundance Institute Vis mer

«Var ikke det akkurat det han ønsket? Ted Bundy ville elsket å bli portrettert av en tidligere Disney-hjerteknuser», skriver anmelder i The Guardian, Suzanne Moore.

Filmen er regissert av Joe Berlinger, som også har laget dokumentarserien om Bundy som ble sluppet på Netflix tidligere denne måneden. Serien «Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes» er basert på ekte lydklipp fra samtaler Bundy hadde med en journalist, mens han ventet på å bli henrettet.

- Perfekt til rollen

Bundy tilsto å ha drept 30 kvinner i sju stater på 70-tallet. I 1989 ble 34-åringen henrettet i en elektrisk stol.

I løpet av rettssaken var det mange som tvilte på om han kunne stå bak drapene, ettersom han var en sjarmerende type og ikke hadde det mange mente var utseendet til en seriemorder.

Bundys utseende og intellekt bidro til å øke interessen rundt ham. Derfor er det flere som mener at Zac Efron faktisk er den perfekte skuespilleren for rollen.

- Tusenvis av heite menn

Etter tilbakemeldingene fra publikum, har Netflix publisert en melding på sin twitterkonto, der de oppfordrer folk til ikke å være så opptatt av Ted Bundys «heithet».

- Jeg har sett masse snakk om Ted Bundys påståtte heithet, og vil minne folk om at det bokstavelig talt er TUSENVIS av heite menn på vår strømmetjeneste - hvorav nesten alle ikke er dømte seriemordere, skriver strømmetjenesten.

Lørdag ble filmen vist for første gang på Sundance Film Festival i Utah. Ifølge The Daily Mail fortalte regissør Joe Berlinger under visningen at de i denne filmen ønsker å fortelle historien fra kona «Liz» sitt perspektiv.

- Vi ønsket å gi publikum den samme opplevelsen hun hadde av sitt forhold med Ted: å bli bedratt av noen som er så troverdig og karismatisk, forklarte han.

Berlinger er ikke enig i at Bundy blir glorifisert i filmen. Han understreker også at det ikke vises noen voldsscener før ganske seint i filmen, for å belyse konas syn på mannen.

Dette er ikke første gang Ted Bundys liv filmatiseres, ifølge IMDB. I 2002 kom filmen «Ted Bundy», der Michael Reilly Burke hadde rollen som seriemorderen.

Kan ha drept flere

Mellom 1974 og 1978 reiste Bundy fra stat til stat i USA for å drepe. Han bortførte, voldtok, bet, halshogde og drepte ofrene sine, som alle var unge kvinner.

Bundy skal ha hatt en IQ på 124, noe som er godt over gjennomsnittet på 100. Han studerte på et tidspunkt jus, og fullførte i 1972 en grad i psykologi.

Selv om Bundy tilsto 30 drap, mener enkelte etterforskere at han har enda flere liv på samvittigheten. Noen mener det er mellom 30 og 100 kvinner som har måttet bøte med livet som følge av hans groteske handlinger.