Fredrik Solvang:

Får kritikk: - Oppgitt

«Debatten»-programleder Fredrik Solvang skrev på Facebook at Norge har Europas dyreste strøm. Det får han kraftig kritikk for.

FÅR KRITIKK: «Debatten»-programleder Fredrik Solvang får kritikk for et Facebok-innlegg der han blant annet skriver at Norge har hatt Europas dyreste strøm gjennom påsken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FÅR KRITIKK: «Debatten»-programleder Fredrik Solvang får kritikk for et Facebok-innlegg der han blant annet skriver at Norge har hatt Europas dyreste strøm gjennom påsken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag la Fredrik Solvang ut et Facebook-innlegg der han skriver at strømmen i Sør-Norge påskeaften kostet 164 øre/KWh. Han skrev at «gjennom påsken har vi hatt Europas dyreste strøm».

- Før jul, før Ukraina-krigen, ble vi fortalt at det var helt ekstraordinært at vannkraftlandet Norge hadde Europas dyreste strømpriser. Men det skulle vise seg at det ikke var ekstraordinært, det er faktisk vanlig, skriver Solvang.

På kartet Solvang refererer til, som viser strømprisene i Sør-Norge sammenliknet med Europa påskeaften, viser prisene at Sør-Norge hadde dyrest strømpris i Europa.

Men strømprisene endrer seg fra dag til dag. Selv om Sør-Norge hadde Europas høyeste strømpriser på påskeaften, betyr ikke det at det er tilfelle for eksempel dagen etter.

For eksempel viser tallene fra NordPool tirsdag 19. april at både Danmark, Belgia og Tyskland hadde høyere priser enn prisene for Sør-Norge.

- Oppgitt

En av dem som mener Solvangs innlegg ikke gir et riktig bilde av den generelle situasjonen er Andreas Thon Aasheim, kommersiell direktør i Cloudberry Clean Energy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer