Deeyah Khan:

Får kulturpris på en halv million

Filmregissør, musikkprodusent og menneskerettighetsaktivist Deeyah Kahn får Telenors kulturpris på 500.000 kroner

PRISVINNER: Deeyah Khan er tildelt Telenors kulturpris. Her er hun fotografert under en tilstelning i regi av Fritt Ord, da filmen hennes «JIHAD: A story of the others» ble vist. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PRISVINNER: Deeyah Khan er tildelt Telenors kulturpris. Her er hun fotografert under en tilstelning i regi av Fritt Ord, da filmen hennes «JIHAD: A story of the others» ble vist. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den årlige kulturprisen «Grenseløs kommunikasjon» gis til utøvende kunstnere og organisasjoner som har ytt et særlig stort bidrag innenfor kulturfeltet i Skandinavia, men som også er etablert internasjonalt.

- Deeyah Khan har etablert seg med en modig fortellerstemme og har gjennom sitt kunstneriske virke bidratt til å få fram historiene til de som ofte blir misforstått eller ikke blir hørt i mediene. I tillegg er hun opptatt av å etablere arenaer som skaper dialog på tvers av og innad i kulturer og samfunn, skriver Telenors konsernsjef Sigve Brekke i en pressemelding.

- Prisen gjør det mulig for meg å videreføre arbeidet mitt med å gjøre det lettere for kvinner, minoritetsgrupper og barn som vokser opp utenfor sine hjemland, å fortelle sine egne historier, sier prisvinneren.

I tillegg til prispengene på en halv million kroner, vil Deeyah Khan bli feiret med en festforestilling i Oslo konserthuset 19. september.

Khan har de siste par årene fått en rekke priser. Tidligere i år fikk hun årets Peer Gynt-pris. Hun har også fått Gunnar Sønstebys pris i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer