Anmeldelse: Linn Strømsborg, Aldri aldri aldri

Får meg til å hulkegrine

Det går utrolig nok an å skrive varmt og rørende om å velge bort barn.

NEI TIL BARN: Hovedpersonen i Linn Strømsborgs siste roman har bestemt seg for ikke å få barn. Foto: FLAMME FORLAG / HEIDI FURRE
NEI TIL BARN: Hovedpersonen i Linn Strømsborgs siste roman har bestemt seg for ikke å få barn. Foto: FLAMME FORLAG / HEIDI FURRE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Linn Strømsborgs nyeste roman får meg til å hulkegrine, og jeg skjønner ikke umiddelbart hvorfor. Jeg skal prøve å komme til bunns i det.

Gjennomtenkt livsvalg

Sommerens store boksnakkiser var Marie Aubert, Silje Bekeng-Flemmen og Linn Strømsborgs romaner. Alle omhandler barn, men på tre vidt forskjellige måter: Aubert, som i likhet med Strømsborg ble nominert til Bokhandlerprisen, skriver om å fryse ned egg.

Bekeng-Flemmens debut handler om svangerskap og småbarnsliv, mens Strømsborg skriver fram en hovedperson som ikke vil ha barn:

«Jeg er 35 år gammel. Jeg vil ikke ha barn.»

Dette er hovedpersonens utsagn, og romanen kan leses som en lang utdyping. «Vil du virkelig sitte aleine som pensjonist bare for å kunne dra på festival hvert år?» spør kjæresten hennes, Philip. Jeg må innrømme at det er slike spørsmål jeg også ville stilt hovedpersonen.

Men kvinnen har faktisk tenkt dette grundig gjennom. Philip, som hun har vært samboer med i åtte år, har avfunnet seg med dette. Det skal bare være dem to, det er nok. Men så kommer de opp i en alder der alle rundt dem får barn, og det blir så synlig at de to ikke har det. Kan Philip godta dette for resten av livet, eller har han innerst inne lyst til å bli pappa?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer