Får møte Eminem

I friminuttene på Gulset ungdomsskole i Skien må han forsvare de voldelige tekstene til Eminem. Torsdag kveld får Per Olav Løvdal (15) møte Eminem ansikt til ansikt backstage i Oslo Spektrum.

Ingen av kameratene har skaffet seg billett. Selv fikk Per Olav fra Skien tak i en svartebørs-billett på Internett til 600 kroner til torsdagens for lengst utsolgte konsert med Eminem. Men nå har han en ekstra godbit å se fram til når han setter seg på toget til Oslo torsdag: Han skal få hilse på Eminem.

Tekstene er terapi

Tiendeklassingen ble trukket ut som vinner i Dagbladets Eminem-konkurranse. Vi stilte ti spørsmål om den kontroversielle rapperen. Per Olav svarte riktig på alle sammen.

-Det blir stort å møte Eminem, men jeg tror han er en ganske vanlig fyr, sier unggutten jordnært. Per Olav hører mye på hip hop, men har Eminem som sin store favoritt.

Jeg synes det er litt vel mye skyting og drikking i de fleste gangsterrapp-tekster. Eminems tekster er mer personlige. Han har gått gjennom mye dritt.

-Men han er litt syk?

-Nei, jeg synes ikke det. Hvis man tar en sang som «Kim», der han snakker om å drepe kona si, så må man huske på at han skrev den når han var separert fra henne og hun hadde barnet deres. Det er jo forståelig at han har vært forbanna.

Skriver om følelser

-Må du forsvare tekstene til Eminem?

Ja, jeg forsvarer ham når folk sier at han står for kvinnehat. Det stemmer ikke. Han skriver om følelser og det han tenker, ikke det han gjør. Det er ikke alt som må tas så bokstavelig, forklarer Per Olav Løvdal.

Her er er de riktig svarene i konkurransen: 1. Hva er Eminems egentlige navn?

Svar: Eminem -Marshall Bruce Mathers III.

2 Hvorfor artistnavnet Eminem?

Svar: Basert på initialene M.M.

3. Hvor vokste Eminem opp?

Svar: Kansas City og Detroit, Michigan.

4. Hva het Eminems debutalbum og når kom det ut?

Svar: «Infinite» (1996).

5. Eminem har navnet til datteren tatovert på den ene underarmen. Hva heter hun?

Svar: Hailie Jade Scott.

6. Hva slags olympiske meritter kan Eminem vise til?

Svar: Andreplass i kategorien freestyle under Rap Olympiaden i Los Angeles i 1997.

7. Hvilke to personer er nevnt både i teksten til «My Name Is» og «The Real Slim Shady»

Svar: Pamela Anderson og Dr. Dre.

8. Hvilken låt er Eminems siste hit «Stan» basert på?

Svar: «Thank You» med Dido.

9. Hvem er de seks medlemmene i D-12?

Svar: Eminem aka Slim Shady, Big Proof aka Dirty Harry, Kon Artis aka Denine Porter, Idiotic Bizzare aka Peter S. Bizzare, Swift aka Swifty McVeigh og Kuniva aka Hannz G.

10. Når og hvor spilte Eminem første gang han var i Norge?

Svar: 25. oktober 1999.

Trøstepremier -Eminem-cd'er og Eminem-DVD -går til Line Arntsen fra Kvaløysletta, Kristoffer Buran fra Trondheim, Sofie Erichsen fra Oslo og Carina Olafsen fra Bodø.