Får ny stor filmrolle

Norske Natassia Malthe har fått hovedrollen i den amerikanske actionfilmen «Dead Or Alive» med 180 millioner kroner i budsjett.

LOS ANGELES (Dagbladet): - Jeg er glad, for nå skal jeg trene kampsport i 12 uker og ta pause fra auditioner og slappe av. Jeg hater auditioner! utbryter Natassia, som etter videregående på Fagerborg flyttet til moren i Canada og videre til Los Angeles for å bli skuespiller.

Denne helga tilbringer hun i Las Vegas hvor det er premiere på 300-400-millionersfilmen «Elektra».

Hun har en av de viktigste rollene som den onde Typhoid Mary, en «ninja» med et dødelig kyss.

Banket Vin Diesel

Denne uka ble det klart at Malthe fikk rollen som Ayane i filmatiseringen av «Dead Or Alive», en av verdens mest suksessrike og kritikerroste dataspillserier med et samlet salg på rundt fem millioner eksemplar på verdensbasis.

Filmversjonen av «Dead Or Alive» har blitt beskrevet som en blanding av «Charlie\'s Angels» og Kung Fu-filmen «Enter The Dragon». Plotet går ut på at fire vakre kvinnelige slåsskjemper blir invitert til ei øy i Sør-Kina-havet for å delta i en konkurranse på liv og død. Vel framme oppdager de imidlertid at de bare er samlet for at noen vil lage kontrollerbare overmennesker av genene deres. Den mest framtredende av de fire kvinnelige krigerne er Ayane, som skal spilles av Natassia Malthe.

-   Det er skikkelig merkelig, for «Dead Or Alive» er det eneste dataspillet jeg noen gang har spilt. For tre år siden konkurrerte jeg mot Vin Diesel på Xbox, og jeg vant hver gang, forteller Malthe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiser til Kina

Ifølge en artikkel i The Hollywood Reporter er produksjonsbudsjettet på 30 millioner dollar, litt over 180 millioner norske kroner. Det er en vanlig Hollywoodsatsing, men nesten dobbelt så mye som for eksempel Harald Zwarts «One Night At McCool\'s» hadde i budsjett.

Innspillingen skal etter planen begynne i Kina om en måneds tid og hvis alt går etter planen kan filmen få premiere i løpet av 2005. Natassia reiser til Kina i mars for å starte innspillingen og blir der til juli. Filmmanuset er skrevet av J.F. Lawton, som i sin tid skrev «Pretty Woman». Regissør Corey Yuen har blant annet «The Transporter» på rullebladet.

Lønnsforhandlinger

For Natassia Malthe (30) er det travle dager med Elektra-premiere, lønnsforhandlingene for «Dead Or Alive» og flytting til ny leilighet i Los Angeles.

Hun er også på forsiden av Stuff Magazines februarutgave med seks millioner lesere.

Foruten coveret og den 8 siders saken i Stuff Magazine vil hun den kommende måneden bli omtalt i store magasiner som Maxim, Esquire, Glamour, Flaunt og Interview i tillegg til flere mindre kjente publikasjoner.

-  Jeg så Stuff på tirsdag og det så helt greit ut, jeg liker bedre bildene som er inne i bladet enn det som var på coveret. Men egentlig så tenker jeg ikke på det, jeg lever mest i min egen lille verden.

COVERPIKE: Natassia på coveret til februarutgaven av Stuff Magazine.
SLÅSSKJEMPE: Ayane fra «Dead or Alive» er en hardhaus ...
TRENING: ... derfor må Natassia Malthe legge seg i hardtrening før innspillingen.
SUKSESS: Natassia Malthe skal spille rollen som slåsskjempen Ayane når dataspillserien «Dead Or Alive» filmatiseres.