Statbudsjettet:

Får over 33 millioner

Nå fordeles 33,5 millioner kroner til museer og musikk- og scenekunstinstitusjoner for kostnader knyttet til det å holde aktiviteten i gang.

DELER UT MILLONER: Nå fordeles 33,5 millioner kroner til museer og musikk- og scenekunstinstitusjoner for kostnader knyttet til det å holde aktiviteten i gang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DELER UT MILLONER: Nå fordeles 33,5 millioner kroner til museer og musikk- og scenekunstinstitusjoner for kostnader knyttet til det å holde aktiviteten i gang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da flere museer og musikk- og scenekunstinstitusjoner, som følge av lokale smitteverntiltak, ble nødt til å helt eller delvis stenge før jul var det ønskelig å stimulere til alternativ publikumsrettet aktivitet, skriver Kulturdepartementet i en pressemelding.

Nå fordeles 33,5 millioner kroner til institusjonene for kostnader knyttet til det å holde aktiviteten i gang. Dette er midler som er satt av i statsbudsjettet, og ikke nye penger.

- Da det kom lokale smitteverntiltak før jul var jeg opptatt av å se på hvilke muligheter vi hadde for å holde hjulene i gang. Jeg ville at institusjonene skulle se på hvordan de kunne tilby alternativ publikumsrettet virksomhet. Førjulstiden er høytid for kultur, og jeg er glad for at så mange fant for eksempel digitale løsninger for sine oppsetninger, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i en pressemelding.

Basert på opplysninger fra institusjonene om de økonomiske konsekvensene ved strengere lokale smittevernstiltak enn de nasjonale i perioden november – desember 2020, har Kulturdepartementet fordelt 33,5 millioner kroner til museer, musikk- og scenekunstinstitusjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer