Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Får prisen hjemme?

Axel Jensen har skrevet en prolog til «Jensen-dagene» i Kristiansand 11.- 12. september. Får han også ytringsfrihetsprisen på sitt sykeleie?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder Dagbladet har snakket med sier at Axel Jensen er den mest opplagte norske kandidaten til ytringsfrihetsprisen på 100000 kroner. Den Norske Forfatterforening flyttet utdelingen fra Bjørnsonfestivalen for å finne en verdig norsk kandidat, og for å stå fritt i forhold til utdelingen. Leder Inger Elisabeth Hansen vil ikke diskutere enkeltkandidater før avgjørelsen er tatt.

Den ALS-syke forfatteren Axel Jensen kan ikke være til stede under «Jensen-dagene» i Kristiansand, men han har skrevet en prolog som Bentein Baardson framfører.

- Jeg leste om ytringsfrihetsprisen i Dagbladet, og prisen må mer enn gjerne deles ut her. Jeg har ikke fått noen henvendelser om det foreløpig. Det opplyser Terje Dragseth i stiftelsen «Axel Jensen-dagene», fem uker før arrangementet finner sted.

Fri by

- Vi vil at Kristiansand skal bli en «fri by» for forfulgte forfattere slik Stavanger er. En høring vil foregå på Høyskolen i Agder. Vi har også en debatt med blant andre Christer Wallström, Per Egil Hegge, Dag Solstad og Thorvald Steen. Temaet er «Kunstnerens stemme som politisk våpen?», opplyser Dragseth.

Kristiansand drar linjene fra bysbarna, de polemiserende og humanistiske forfatterne Henrik Wergeland og Jens Bjørneboe til Axel Jensen. Sistnevntes samlede verker lanseres i dagene rundt arrangementet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!