Du leser nå Dagbladet Pluss

Får publikum til å le og gråte, men den største stjerna i «Optimistene» rakk aldri å se filmen

Goro Wergeland ville fylt 100 år på premieredagen.

«OPTIMISTENE»: På premieren til dokumentarfilmen «Optimistene», var det appeller, en ordfører og trommeslagere. Men blant latter og tårer, og heftig og begeistret applaus, var det noe som manglet. Den største stjerna av dem alle var ikke der. Goro Wergeland. Hun som ville fylt 100 år på premieredagen. Foto: AGNETE BRUN
«OPTIMISTENE»: På premieren til dokumentarfilmen «Optimistene», var det appeller, en ordfører og trommeslagere. Men blant latter og tårer, og heftig og begeistret applaus, var det noe som manglet. Den største stjerna av dem alle var ikke der. Goro Wergeland. Hun som ville fylt 100 år på premieredagen. Foto: AGNETE BRUNVis mer

(Magasinet) Søndag 22. september, 2013. En moden bukett damer stråler på den røde løperen til Hamar Kino, som er pyntet til premierefest.

Spillerne på volleyballaget «Optimistene» har god grunn til å smile. Filmen om seniorlaget fra Hamar har allerede vunnet «Gledessprederen» under filmfestivalen i Haugesund. Dagsrevyen har laget flere innslag, og to av spillerne har gjestet «Senkveld» på TV2.

Nå går filmen på kino over hele landet. På premieren til denne reseptfrie lykkepillen av en film, var det appeller, en ordfører og trommeslagere.

Men blant latter og tårer, og heftig og begeistret applaus, var det noe som manglet.Den største stjerna av dem alle var ikke der.

Hun som ville fylt 100 år på premieredagen.