BALLONGBABES:  Zahid Ali får et ampert forhold til kebabkonkurrenten sin i «Tomme tønner 2 - Det brune gullet». Hva bedre da enn å leie inn Linni Meister og Tine Valle til å trekke kunder. Med ballongene sine. Foto: Richard Eriksen/Tappeluft Pictures
BALLONGBABES: Zahid Ali får et ampert forhold til kebabkonkurrenten sin i «Tomme tønner 2 - Det brune gullet». Hva bedre da enn å leie inn Linni Meister og Tine Valle til å trekke kunder. Med ballongene sine. Foto: Richard Eriksen/Tappeluft PicturesVis mer

Får pupperolle i «Tomme Tønner»-oppfølger

Paradise-Tine blir Zahid Alis ballongbabe.

|||Som regissør nøler ikke akkurat Leon Bashir med tenke folkelig for å trekke publikum til filmene sine.

Til den uhøytidelige actionkomedien «Tomme tønner» hentet han inn Lene Alexandra Øien til rollen som blond politikvinne. I oppfølgeren, som i disse dager spilles inn, har han nå funnet plass til årets «Paradise Hotel»-vinner, Tine Valle.

Der Øien figurerte som lovens lange arm, har imidlertid Valle og realitykollega Linni Meister en noe annen rolle: Som ballongbabes.

- Linni og jeg reklamerer for kebabsjappa til Zahid Ali. Tanken er at vi skal støtte ham og trekke kunder i det som utvikler seg til en ordentlig kebabkrig mot konkurrenten på den andre siden av gata, sier Valle til Dagbladet.

Selv om rollene ikke er blant filmens største, har både Meister og Valle en liten replikk hver. Noe som kom som et lite sjokk på «Paradise»-vinneren da hun møtte på settet.

- Bare jeg skal si ett ord, glemmer jeg det med en gang. Jeg hadde ikke fått beskjed på forhånd om at jeg skulle snakke i filmen, og rakk å grue meg før vi kom i gang. Heldigvis skulle jeg bare framføre en kort setning slik det føltes naturlig for meg, så det gikk bra.

Håper på flere roller Om regissør Bashir ikke går av veien for å finne folkelige favoritter, gjør han det uansett med stort hell. Med nesten 120000 solgte billetter er «Tomme Tønner» årets nest mest sette norske film.

Nå krysser Valle fingrene for at oppfølgeren skal bli starten på en filmkarriere.

- Jeg har aldri hatt noen drøm å bli skuespiller, men håper den lille scenen jeg har kan hjelpe meg videre til noe annet. Jeg stresser ikke og tar ting som det kommer, men filmen har absolutt gitt mersmak.

BAD COP: Lene Alexandra Øien spilte politikvinne i den første «Tomme tønner»-filmen. Foto: Euforia.
BAD COP: Lene Alexandra Øien spilte politikvinne i den første «Tomme tønner»-filmen. Foto: Euforia. Vis mer

- Som deltakere i «Paradise Hotel» var dere veldig opptatt av å være dere selv. Blir det vanskelig når du da som skuespiller plutselig må være en annen?

- Nei, det kunne like gjerne vært jeg som sto der. Jeg har jo også hatt noen slike reklamejobber i virkeligheten også, selv om jeg neppe ville reklamert for en kebabsjappe. Da skulle den vært veldig kjent i så fall.

Savner «Paradise Hotel» Valle hadde stor sans for «Tomme tønner», og brukte ikke lang tid på å tenke seg om da hun fikk tilbud om å være med i film nummer to.

- Det er mye drama og seriøsitet i norsk film, men her er det mye humor.

På ferie i Alicante har hun nå langt roligere dager enn da «Paradise Hotel» gikk på tv.

- Det er litt deilig at det ikke er så hektisk, men jeg har jo ikke noe imot oppmerksomhet heller, jeg da. Jeg savner egentlig programmet litt. Det var en opplevelse for livet, og en veldig morsom tid å tenke tilbake på.