Får Quentin Tarantino snart sett den?

«Kill Buljo» solgt til 26 land.

(Dagbladet.no): Etter at «Kill Buljo» ble presentert på American Film Market, er filmen nå solgt til 26 land.

Japan kjøpte filmen allerede den første dagen av markedet. Tyskland, England, USA, Frankrike, Brasil og Russland var også blant landene som tegnet kontrakt, og filmen skal dubbes til japansk, tysk, fransk og engelsk.

Regissør Tommy Wirkola synes det er surrealistisk at «Kill Buljo» nå skal vises verden over.

- Særlig når jeg tenker på hvor liten den var, og hvor vi begynte. Jeg gleder meg virkelig til å se den dubbet til både japansk og russisk. At Weinstein kjøpte de engelskspråklige territoriene er flott, da øker sjansen for at Quentin Tarantino får sjansen til å se filmen, sier han i en pressemelding.«Kill Buljo» er en slags samisk versjon av Tarantinos to «Kill Bill»-filmer. Gjenbruken av Tarantinos elementer har gjort den nordnorske filmen mer gjenkjennelig for utenlandske seere, men norsken ville de ikke beholde:

Da det amerikanske selskapet Imagination Worldwide bestemte seg for å presentere «Kill Buljo» i utlandet, valgte de å dubbe filmen framfor å sette engelske undertitler på den.

- I utgangspunktet var jeg skeptisk, men dette ble jo faktisk veldig artig, sa Tommy Wirkola til Dagbladet.no da den engelske traileren var klar. LES OGSÅ:

HÅPER TARANTINO VIL SE FILMEN: «Kill Buljo»-regissør Tommy Wirkola.