Får refs etter Jokke-innslag

Programleder Lars Jacob Krogh har fått refs for måten han behandlet Joachim «Jokke» Nielsens død på i torsdagens «Morgennytt» på NRK 1. - Et grovt overtramp, sier redaksjonssjef Jan Oscar Walsøe.

Hele NRK er i opprør etter det famøse innslaget torsdag morgen, der VG-journalist Anders Giæver var invitert i studio for å snakke om sin avdøde venn Joachim Nielsen. Programleder Lars-Jacob Krogh innledet intervjuet med å si at han aldri hadde hørt om Jokke. Mens Erik Wold forsøkte å ro det hele i land, turet Krogh fram med spørsmål om rusmisbruk, og satte spørsmålstegn ved Jokkes evner som poet.

- I ettertid angrer jeg bare på en ting: At jeg ikke reiste meg og gikk, sier Anders Giæver.

Grotesk

Det var helt jævlig. For meg framsto det som en grotesk ringeakt for en avdød person. Slikt hadde jeg ikke ventet meg av NRK, selv i et program med få seere, sier Giæver.

Samme dag sendte Giæver et brev til Dagsrevy-sjef Viggo Johansen og de to programlederne.

- Jeg har fått og godtatt unnskyldninger fra alle impliserte, og kommer ikke til å forfølge saken. Men jeg synes NRK burde sende en beklagelse til Joachim Nielsens familie. Det er dit den bør gå, ikke til meg, sier Giæver.

Fikk refs

Viggo Johansen legger seg flat for kritikken.

- Jeg beklager at innslaget fikk den formen det fikk, og vi har reagert overfor den ene av programlederne, sier Viggo Johansen.
- Hvilke konsekvenser får dette for Lars-Jacob Krogh?

- Det vil jeg ikke kommentere. Men han blir ikke tatt av lufta, sier Viggo Johansen.

Nyhetsdirektør Tom Berntzen vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

Grovt overtramp

«Morgennytt»-sjef Jan Oscar Walsøe reagerte sterkt da han så Jokke-innslaget.

- Jeg er fryktelig lei meg. Dette er ikke NRK verdig. Jeg beklager sterkt at dette ikke ble den markeringen av en glimrende artist som det skulle være. Det hersker ingen tvil om at det her er begått et grovt overtramp, som både jeg og redaksjonen tar sterk avstand fra, sier Walsøe til Dagbladet.

I går beklaget han hele innslaget internt i NRK.

Lars Jacob Krogh selv var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

FÅR KJEFT: Lars Jacob Krogh fikk massiv kritikk for måten han taklet saken på.