Får seks nye kjendiser til å dele livet sitt på TV

Programleder Nadia Hasnaoui er klar for sesong to av «Litt av et liv».

KLAR FOR ANDRE SESONG: Nadia Hasnaoui er klar for sesong to av «Litt av et liv» på NRK. På gjestelista står blant annet Kåre Conradi, Bjarne Brøndbo og Anne Kat. Hærland. I første episode, som vises i slutten av april, møter hun komiker Kristian Valen.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KLAR FOR ANDRE SESONG: Nadia Hasnaoui er klar for sesong to av «Litt av et liv» på NRK. På gjestelista står blant annet Kåre Conradi, Bjarne Brøndbo og Anne Kat. Hærland. I første episode, som vises i slutten av april, møter hun komiker Kristian Valen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Jeg er veldig fornøyd med hovedgjestelista, sier Nadia Hasnaoui (48) til Dagbladet.

I slutten av inneværende måned starter NRK innspillinga av andre runde med programmet «Litt av et liv», der Hasnaoui er programleder.

- Nysgjerrig på alle Også denne gang inviterer hun spennende og anerkjente personer til studio. Felles for dem alle er at de har, som tittelen tilsier, litt av et liv. Det blir overraskende taler, rørende møter og morsomme tilbakeblikk. premieren er lagt til slutten av april.

Første gjest ut er den tv-aktuelle komikeren Kristian Valen, som så følges opp av tidligere proff-keeper Erik Thorstvedt, D.D.E.-musiker Bjarne Brøndbo, skuespiller Kåre Conradi, komiker og programleder Anne Kat. Hærland og den musikalske programlederen Ingrid Bjørnov.

KOMMER: Kristian Valen.

Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
KOMMER: Kristian Valen. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer

- De er folkelige, fine og flinke. De er reflekterte og anerkjente mennesker som har levd spennende liv, og jobbet hardt for å nå dit de er, sier Hasnaoui og legger til:

- Det er seks gode navn, og de er forskjellige - noe som vil resultere i seks veldig ulike episoder. Og jeg er like nysgjerrig på dem alle.

Ingren grafsing I tillegg til de seks ovenfornevnte, vil flere gjester, som alle har en relasjon til hovedgjesten, dukke opp - uten at hovedpersonen på forhånd kjenner til det.

Eksempelvis dukket blant andre Trine Rein og Bjørn Dæhlie opp i fjor da Lars Monsen gjestet programmet.

KOMMER: Erik Thorstvedt. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
KOMMER: Erik Thorstvedt. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer

- Det er her overraskelsesmomentet ligger. Og alle disse menneskene vi har ringt rundt har vist stor velvilje til å bidra, og det bekrefter at vi har en god gjesteliste.

Til tross for at Hasnaoui får flere profilerte mennesker på besøk, har hun ingen intensjoner om å «grafse» i privatlivet.

- Det skal være hyggelig lørdagskveldunderholdning. Jeg vil at seerne skal få respekt for gjestene mine. Dette er ikke slemt tv. Jeg har ikke behov for å roaste noen, det får et annet program ta seg av. Men det skal være litt ubehagelig for gjesten, de skal jo ikke vite hvem som kommer rundt neste sving.

- Elsker rampelyset Jarle Thalberg, mediedirektør i kommunikasjonshuset Aegis, mener at det er en ære for kjente mennesker å bli invitert til et slikt program, og ha hovedrollen for hele befolkningen en lørdag kveld.

KOMMER: Bjarne Brøndbo. Foto: Stella Pictures
KOMMER: Bjarne Brøndbo. Foto: Stella Pictures Vis mer

- De elsker jo å være i rampelyset, og dette er en mulighet som er veldig attraktiv, sier Thalberg.

Han mener kjendisene blir mer kjente og ennå større av å være med i et slikt show.

- Godene de kan gå ut av det er først og fremst å øke sin markedsverdi i forhold til det de leverer. Det kan være alt fra å få flere tilskuere til sine show til å selge flere bøker eller plater, sier han.

KOMMER: Kåre Conradi. Foto: Stella Pictures
KOMMER: Kåre Conradi. Foto: Stella Pictures Vis mer

Thalberg mener også at det er en klar forskjell på hvilke show man er med i. Mens han regner humorshow for å være det mest risikable å delta i, sier han at det nok er mest stas å være med i programmer à la «Skavlan».

- Og særlig «Litt av et liv», hvor en får lov til å være hovedpersonen, sier Thalberg.

19-årsjubileum i dag På dagen i dag er det 19 år siden Hasnaoui hadde sin første sending på TV 2. Siden har hun ledet flere programmer, blant annet Eurovision-sendingen fra Telenor Arena i 2010 og NRK-serien «Kvitt eller dobbelt».

Til tross for at hun er komfortabel med å lede store tv-programmer som Eurovision, er hun glad for at hun slipper å være intervjuobjektet.

- Jeg trives veldig godt med å stille spørsmålene, jeg. Det er ikke det at jeg ikke liker å være i fokus - det ville jo blitt helt feil å si med den jobben jeg har - men jeg er veldig privat som person.

KOMMER: Anne Kat. Hærland. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KOMMER: Anne Kat. Hærland. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Når det er sagt hadde jeg vært en grei gjest dersom jeg først måtte. Jeg hadde ikke gjort meg vanskelig, sier Hasnaoui.

- Alltid litt redd Programlederen sier at hun føler seg heldig som har fått medvirke og lede så mange tv-programmer, og trekker fram både «Sommeråpent» og «Litt av et liv» som særlig gøy.

- Men av og til tenker jeg at det å jobbe med å sortere små skruer - ikke tenke på noe, ikke være redd for noe - hadde vært fint.

Og litt redd er hun konstant.

KOMMER: Ingrid Bjørnov. Foto: Stella Pictures
KOMMER: Ingrid Bjørnov. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Men litt nerver må man ha. Det er godt med godnerver, godt å kjenne på at jeg grugleder meg litt, sier Hasnaoui.

Slutter når rutinen tar over 48-åringen liker å være godt forberedt. Da hun var én av tre Eurovision-programledere, gikk de i forkant gjennom alle mulige scenarioer og hendelser som kunne skje.

- Så da Jimmy Jump løp opp på scenen 30 sekunder før det var min tur å gå på, foran 100 millioner seere, ble jeg ikke stressa. Jeg ble konsentrert, og visste akkurat hva jeg skulle gjøre, sier Hasnaoui.

- Men har man planlagt godt, er det gøy om det skjer noe uventa. Det er klønete å improvisere uten kart - den beste improvisasjon er godt forberedt, legger hun til.

MEDIEEKSPERT: Aegis-mediedirektør Jarle Thalberg karakteriserer det som en ære for kjendisene å bli invitert til å gjeste slike programmer.
MEDIEEKSPERT: Aegis-mediedirektør Jarle Thalberg karakteriserer det som en ære for kjendisene å bli invitert til å gjeste slike programmer. Vis mer

NRK-programlederen liker jobben sin. Hun liker å møte mennesker som noe å fortelle og hun liker å måtte takle ting. Og hun føler ikke at det er mangel på utfordringer.

- Den dagen jeg kjenner at jeg kommer meg gjennom arbeidsdagen på rein rutine, slutter jeg. Man må ha lyst til å hele tiden gjøre det bedre.