Får Sharon-erstatning

Molde Jazz får erstatning for alle ulempene med statsbesøket til Ariel Sharon i fjor sommer.

(Dagbladet.no): Kulturdepartementet har besluttet å bevilge 250.000 kroner til Molde Internasjonale Jazzfestival som et ekstraordinært tilskudd. Da statsminister Kjell Magne Bondevik bestemte seg for å vise fram sin hjemby Molde til den omstridte israelske statsministeren i fjor sommer, midt under festivalen, løp takstameteret til festivalen varmt.

På grunn av de mange strenge sikkerhetstiltakene som terrormålet Sharon krevde, måtte festivalledelsen på meget kort varsel endre sitt program og reiseplaner for mange av sine artister. Festivalen hevdet også at publikum ble skremt bort fra populære arrangementer på grunn av økt terrorfrykt. Samtidig benyttet artister muligheten til å si sin mening om Israels politikk overfor palestinere.

Ekstra tilskudd

Enden på visa ble at Molde Jazz før jul krevde kompensasjon fra staten for de ekstrautgiftene de ble påført på grunn av statsbesøket. Selv om kulturdepartementet i sitt tilsagn til ekstraordninær bevilgning ikke direkte sier at de 250 000 kronene er å regne som en erstatning, kan det ikke sees på som noe annet.

- Festivalen har en anstrengt økonomi. Jeg vil derfor gi festivalen et ekstraordinært tilskudd på 250 000 kroner ut over det som er bevilget for 2004, sier kulturminister Valgerd Svarstad Haugland i en pressemelding.

<B>MOLDE:</B> Ariel Sharon møtte Kjell Magne Bondevik i Molde under Jazzfestivalen i fjor. Til sterke protester.