Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Får sin første filmbaby til jul

BÆRUM (Dagbladet): Trygve Allister Diesen (30) har gått svanger i noen år nå. Andre juledag føder han filmen «Mørkets øy»: - Ingenting kan sammenliknes med det å få en virkelig baby, men en film er vel det nærmeste du kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thriller om gud og gru

I går ble «Mørkets øy» vist fram for en håndfull interesserte i et filmstudio på Jar i Bærum. Det er nå bare noen få og små justeringer som skal til før regissør Diesens filmbaby er klar til å vises fram for hele Norge.

- Jeg er utrolig spent, dette er min første film og det blir nok ikke mye soving framover, sier Diesen om de seks ukene som gjenstår.

Positivt press

Hva skjer med en trettiåring når han får tolv millioner til å realisere sin største drøm? Blir han nervøs, får han prestasjonsangst, føler presset fra dem som har gitt ham pengene?

- Jeg føler ikke så mye press fra andre, men mest fram meg selv. Det andre bidrar med er positivt press. De backer meg opp.

Så etter slitsomme uker og måneder, med filmopptak ute og inne, tolv timers arbeidsdager, lange kvelder i mørke klipperom og korte netter med en «virkelig baby» hjemme, er regissør og manusforfatter Diesen helt sikker når han sier:

- Det er ikke andre yrker jeg har lyst til å ha enn dette.

Godt samarbeid

- Ble filmen så god som du håpet på?
- Den har blitt bedre enn jeg regnet med, for alle ledd i produksjonen har tilført noe nytt. Først satt jeg helt alene og skrev, men så måtte jeg samarbeide med andre - og det har filmen tjent på.

Diesen har kommet fram til at regissøryrket dreier seg om å være menneske: Du må balansere mellom ydmykhet i forhold til andre og selvsikkerhet i forhold til det du selv tror på.

- Har du blitt mer ydmyk eller selvsikker?

- Begge deler.

Hele Norges coronakart