- Far slo meg med jernstang og belte

Pop-kongen Micheal Jackson forteller nå alt om faren, om aniktsoperasjonene, om barna sine og om de unge guttene han har sovet i samme seng med.

Mandag kveld sendte den britiske tv-kanalen ITV en dokumentar om, og et intervju med den mediesky og eksentriske popstjernen Michael Jackson. TVNorge har kjøpt inn dokumentaren, og vil sende den i slutten av februar eller tidlig i mars.

44-åringen legger ikke skjul på mye i det åpenhjertige intervjuet. Med sin lyse, spinkle stemme snakker han om oppveksten og forholdet til sin voldelige pappa. Jackson forteller om sine ansiktsoperasjoner, sin barn og deres mødre, sin interesse for andres barn og sin privatøkonomi og handlegalskap.

Eksklusivt møte

Reporteren Martin Bashir fikk en avtale med Jackson om å følge han tett i åtte måneder. Han har vært med popikonet verden rundt og filmet han i alle mulige situasjoner. Blant annet var reporteren nært innpå Jackson da han holdt et av barna sine uten en balkong på et hotell i Tyskland i fjor høst. Resultatetet av alle opptakene og intervjuene er blitt til programmet som ble sendt i går kveld.

Om operasjonene

Jackson hevder han ikke har utført et titalls operasjoner i ansiktet som mange har hevdet i flere år. Selv sier han at han kun har utført to operasjoner, og det var ikke for å forandre utseende, men for å åpne luftveiene i nesen slik at han kunne synge høye toner bedre. Påstandene om at han har omdekorert hele ansiktet avviser han som løgn.

- Forandringene er naturlige. Spør Gud hvorfor jeg er blitt som jeg er, sa Jackson.

I intervjuet innrømmer Jackson at han ofte drømte om et annet ansikt, blant annet fordi faren hans mobbet ham med å si at nesa hans var stor og feit, men han nekter for at han har endret nesa av utseendemessige grunner.

Om handlegalskapen

Michael Jackson har investert sin store deler av formuen sin i eiendom. Mange mener at han er bankerott og at plateselskapet hans betaler moroa. Selv benekter Jackson dette. Med ITV på slep dro Michael på shoppingtur til Las Vegas. På kort tid brukte Jackson seks millioner dollar, over 40 millioner kroner. Det meste gikk til mer eller mindre unyttige ting som pyntegjenstander og møbler.

På spørsmål om hva Jackson er verdt holde superstjernen munn. Men når ITV spør om sju milliarder kroner er et riktig beløp, signaliserer Jackson at tallet er høyere enn som så.

Om forholdet til faren

Oppveksten til Michael Jackson var alt annet enn hyggelig, i hvertfall når hans far Joseph var i nærheten. Faren slo sine barn som en del av oppdragelsen og han regelrettet mobbet noen av barna sine foran de andre. Samtidig var det faren som så det musikalske potensialet i ungene sine og ledet dem inn i underholdningsindustrien. Når faren var sint var han grusom mot ungene sine

- Han slo meg med et belte og en jernstang. Jeg tror aldri han forsto hvor redde vi var, sa Jackson i intervjuet med ITV i går.

Han fortalte at han hatet faren sin og at han ble nektet å kalle sin egen far for pappa.

- Han sa vi måtte kalle ham Joseph.

Om barnas mødre

Michael Jackson har i dag tre barn med to forskjellige kvinner. Barna bor hos far, men Jackson synes ikke det er så rart heller.

- Mange barn vokser opp med bare mor, og ingen far. Det er ikke noe unaturlig at jeg oppdrar mine egne barn, sa Jackson.

Han forteller at hans første kone, den tidligere sykepleieren Debbie Rowe, skjenket han sine to barn da de gikk fra hverandre i 1999.

- Hun ga meg barna som en gave. Det var en vidunderlig ting å gjøre. Hun sa at jeg trengte å være pappa, så derfor gjorde hun det for meg, sier Jackson.

Jackson ønsker ikke å fortelle hvem som er mora til hans tredje barn, men ingen av barna, de guttene eller jenta har noen kontakt med mødrene sine i dag.

Om vennskapet med unge gutter

I dokumentaren møter man også flere barn som henger sammen med Jackson. En av dem er 12 år gamle Gavin. Han var rammet av kreft da han møtte Jackson første gang, og han sier i intervjuet at han føler han er blitt bedre etter at han ble kjent med popstjernen. Gavins foreldre godkjenner sin sønns vennskap med den 32 år eldre musikeren, selv om begge innrømmer at de har sovet i samme seng i Jacksons ranch «Neverland».

- Det er ikke noe galt eller seksuelt med det, sier Jackson.

Han forteller at han legger barna til sengs, leser eventyr for dem og synger for dem til de sovner. Av og til sovner han selv også.

Om alderdom og døden

I «Neverland» har Jackson bygd tivoli, dyrepark og andre store bygg. Det finnes et som bare er fylt med leker av alle mulige slag. Jackson har et merkelig forhold til det å være voksen. Han ønsker nemlig ikke å vokse opp, men være et barn resten av sitt liv.

- Jeg er betatt av Peter Pan, sier Jackson.

Han var gutten som aldri ble gammel. Jackson liker ikke døden, og var det opp til han ville han leve evig.

Om sex og jenter

Jackson forteller også en annen historie om sitt liv. Han var barnestjerne, slik også skuespilleren Tatum O'Neal. Hun hadde en lignende oppvekst som Jackson, med en ukontrollerbar far. I tillegg var hennes mor konstant full. I motsetning til Jackson lyktes aldri O'Neal som voksen. Hun folks øyne var hun bare den lille jenta som fikk en Oscar i meget ung alder. Senere giftet hun seg med tennisspilleren John McEnroe og de fikk to barn sammen.

En gang forsøkte hun å forføre Michael Jackson. Hun ønsket å ha sex med han, men han var vettskremt. Hun fikk han inn på et soverom og forsøkte å kle av ham. Han reagerte med dekke til ansiktet sitt med hendene sine. Da forsto Tatum O'Neal at han ikke ville, og hun lot ham være i fred.

  • Følg med på TVNorge!
<B>MICHAEL I BERLIN: I november i fjor var Michael Jackson på pr-tur i Berlin.
I RETTEN: Bildet er fra desember i fjor hvor han måtte møte i retten etter å ha avlyst to konserter.
<B>TONIGHT SPECIAL: Michale Jackson fra intervjuet i natt.