Får sparken i dag

Hallvard Flatland (43) er uønsket i TV2, og i dag får han etter det Dagbladet erfarer oppsigelsen i posten.

I halvannen uke har TV2s to advokater Theo Jordahl og Jan Holland jobbet på spreng for å finne ut hvordan kanalen kan kvitte seg med engasjementskontrakten med Hallvard Flatlands selskap Euro-TV.

Nå er de ferdige, og oppsigelsesbrevet er ferdigskrevet.

Flatland ga for to uker siden telefonbeskjed til TV2-direktør Kåre Valebrokk om at han ikke ville lede det påtenkte lørdagsprogrammet han skulle ha i januar neste år. Årsaken er avsløringene av Flatlands ureglementerte aksjekjøp mens han ledet «Fredagsbørsen» på TV2. Økomkrim har seinere tatt ut tiltale mot Flatland for hvitvasking av penger.

Nektet

Samme ettermiddag gikk TV2 ut offentlig og fortalte at Flatland hadde sagt opp hele engasjementet sitt. TV2-sjefene gliste bredt fordi de hadde sluppet unna en kontrakt med Flatland til en verdi av minst 15 millioner kroner uten å betale en krone.

Men Flatland nekter for at han hadde sagt opp hele kontrakten, han mente selv at han bare hadde sagt fra seg programlederjobben i den nye helgesatsingen til TV2. Dermed så det ut til at Flatland hadde tatt første stikk. Men nå har TV2-juristene saumfart saken fra ende til annen. Etter det Dagbladet erfarer føler de seg trygge på at de har mer enn nok til å sparke Flatland fra kanalen.

Til retten

Konklusjonen er samlet i et brev som sendes til Flatland i dag. Her får han beskjed om at TV2 vil avslutte hele arbeidsforholdet.

- Vi ønsker ikke å kommentere denne saken på dette tidspunktet, sier informasjonsdirektør Geir Mikalsen til Dagbladet.

Dersom Flatland nekter å akseptere avgjørelsen, ender saken enten med forhandlinger om et økonomisk forlik eller i Arbeidsretten.

TAKK FOR LAGET: Hallvard Flatland ønsket å bli TV2s store mann, og det ønsket kanalen også. Nå mener TV2-juristene at de har en god nok sak til å sparke ham fra millionkontrakten.