GJENNOMBRUDD: Med platekontrakt hos Jan Fredrik Karlsen, video av Nils Gaup og en A-listet singel er «Violet Road» i ferd med å slå gjennom for alvor. Her er de ved Parkteateret i Oslo, der de holder releaskonsert for sin nye plate den 24. oktober. Foto: Mikael Lunde / Dagbladet
GJENNOMBRUDD: Med platekontrakt hos Jan Fredrik Karlsen, video av Nils Gaup og en A-listet singel er «Violet Road» i ferd med å slå gjennom for alvor. Her er de ved Parkteateret i Oslo, der de holder releaskonsert for sin nye plate den 24. oktober. Foto: Mikael Lunde / DagbladetVis mer

Får stjernehjelp av Jan Fredrik Karlsen og Nils Gaup

Nordlendingene i Violet Road vil erobre landet.

I Nord-Norge er Violet Road gammelt nytt, men nå står det ganske land for tur.

Med en musikkvideo av Nils Gaup, platekontrakt med Jan Fredrik Karlsens Playroom, en A-listet singel på P1, og en plate som havner i butikkhyllene i oktober, er bandet i ferd med å bli det neste store i Musikk-Norge.

- Folk hører sine favorittband i musikken vår, forteller Hogne Rundberg til Dagbladet, når han beskriver det mylderet av stilarter og stemninger som utgjør musikken deres.

Det er popmusikk med både glede og melankoli i seg, preget av Nord-Norges årstider og store kontraster i lys og mørke. 

Signingsferd Violet Road består av vokalist Kjetil Holmstad-Solberg og brødrene Håkon, Hogne, Herman og Halvard Rundberg. At de fire brødrene havnet i samme gruppe var ganske tilfeldig.

- Vi kommer fra et hjem med mye sang, og vi plukket opp musikk gjennom dårlig isolerte vegger. Men vi hadde aldri spilt sammen i en gruppe. Det var egentlig jeg og Kjetil som startet bandet, forteller Håkon.

- Men av ulike årsaker sluttet folk, og da var det greit å kunne hanke inn en bror, fortsetter han.

Livet sammen som band på turné bare lystbetont. 

- Vi er entusiastiske i det vi gjør, og vi ser at folk liker det vi holder på med. Vi liker folk, sier Halvard, og fortsetter:

- Vi er på en signingsferd for å samle entusiaster!

Røtter helt i nord Videoen til «Can You Hear The Morning Singing» er laget av Nils Gaup og mye av teamet bak «Kautokeino-opprøret».

Herman, som var med på å lage musikken til spillefilmen, tok kontakt med Gaup, som med en gang tente på ideen.

FILMET I BAKGÅRDEN: Nils Gaups video for «Can You Hear The Morning Singing» er filmet i hjemlige omgivelser for «Violet Road», som ønsker å vise frem folk og natur der de kommer fra.
FILMET I BAKGÅRDEN: Nils Gaups video for «Can You Hear The Morning Singing» er filmet i hjemlige omgivelser for «Violet Road», som ønsker å vise frem folk og natur der de kommer fra. Vis mer

Med videoen ønsket de å vise frem naturen og menneskene fra sitt hjemsted i Kåfjord, helt nord i landet.

- Når det er fest der, så kommer det 20 folk, som ser ut som de gjør. Vi ville vise hvordan det er, sier Halvard.

Karlsen hoppet med publikum Jan Fredrik Karlsen tok turen nordover for å se Violet Road live for to år siden, etter å ha blitt tipset om bandet. 

- Vi så ham stå og hoppe blant publikum, forteller Kjetil.

Det kan Jan Fredrik Karlsen selv bekrefte.

- Jeg ble blåst av banen. Violet Road har en vokalist som det finnes få av i Norge, de besitter kvaliteten som trengs for å lage gode låter og de klarer å formidle musikken sin på en eksemplarisk måte. Låtene består av en blanding av melankoli og mystikk, kombinert med en god porsjon av folkelighet. Det er ikke ofte jeg hopper og danser på konsert når jeg ikke har fått i meg spesielt mye alkohol, men den gangen klarte jeg ikke stå stille, forteller kjendismanageren.

BEGEISTRET: Jan Fredrik Karlsen. Foto: Bjørn Erik Larsen / Scanpix
BEGEISTRET: Jan Fredrik Karlsen. Foto: Bjørn Erik Larsen / Scanpix Vis mer

- Hvilke tilbakemeldinger hadde du gitt dem om de kom inn i lokalet da du satt i «Idol»-juryen?

- Nå er jo Idol en konkurranse for artister, men hadde Kjetil kommet inn og sunget for meg, hadde jeg reist meg opp i god Jan Fredrik Karlsen-stil, klappet med hendene og øst ut med superlativer. Det er vanskelig å spå hvor langt de vil nå, men flere enn meg må få opp øynene og la seg begeistre av dette bandet, sier Karlsen.

REGISSØRHJELP: Nils Gaup lagde bandets musikkvideo. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX
REGISSØRHJELP: Nils Gaup lagde bandets musikkvideo. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX Vis mer