Ole Gunnar Solskjær:

Får støtte av kjendislege

Kjendislegen Wasim Zahid er kritisk til medieoppslagene og spekulasjonene rundt Ole Gunnar Solskjærs framtid i Manchester United.

FÅR STØTTE: Flere krever at Ole Gunnar Solskjær skal få sparken som Manchester United-manager. Solskjær får nå støtte av kjendislege Wasim Zahid. Foto: REUTERS/Alex Livesey
FÅR STØTTE: Flere krever at Ole Gunnar Solskjær skal få sparken som Manchester United-manager. Solskjær får nå støtte av kjendislege Wasim Zahid. Foto: REUTERS/Alex Livesey Vis mer
Publisert

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har den siste tida vært utsatt for hardt press etter Uniteds prestasjoner den siste tida.

United ligger i dag på 7. plass på Premier League-tabellen, og den siste ukas 0-5 tap mot Liverpool fikk begeret til å flyte over for flere som krever at Solskjær får sparken.

Journalist i lokalavisa Manchester Evening News, Samuel Luckhurst, er en av dem som følger United aller tettest. Han mener Solskjær må gå etter denne kampen.

- Solskjær må gå, men han kan ikke være den eneste. Trenerteamet hans har ikke nok kvalitet heller, og hvorfor jobber Ed Woodward ut oppsigelsestida? spør Luckhurst på Twitter.

Martin Samuel i Daily Mail mener at nordmannens tid i United bør være historie i den røde delen av Manchester.

«Solskjær er tom for ideer», skriver Samuel.

Gir sin støtte

Kjendislegen Wasim Zahid har merket seg de kraftige reaksjonene som har kommet etter den siste ukas tap.

I en video på sin Youtube-kanal gir han sin støtte til Solskjær, og prøver å forklare hvordan et slikt press fra alle kanter kan påvirke menneskers liv.

- Som manager skal du ha en rimelig tøff psyke for å ikke bli påvirket av dette, sier Zahid.

- Veldig krevende

Zahid sier til Dagbladet at han først og fremst ville lage videoen fordi han har en Youtube-kanal med fokus på fysisk og psykisk helse.

- Jeg satt og tenkte at når du har en jobb som han og hele verden skal sitte og dømme innsatsen din. Det er avisoverskrifter og sosiale medier. Jeg lurer på hvordan jeg ville taklet det. Det ville ikke vært noe godt. Det må ha en psykisk effekt og påkjenning, sier Zahid til Dagbladet.

Han forteller at han begynte å søke på litteratur og forskning innen feltet, og forteller at forskningen viser at trenere og ledere innen toppidrett lever under et høyt press.

Han mener det er forventninger om at de skal stå fram som sterke ledere.

- Det er ikke mye rom for å vise at man er sårbar. Det er veldig krevende, som helt sikkert tærer på den psykiske helsen.

SLAKT: Manchester United-fans utenfor Old Trafford er enstemte og nådeløse om Ole Gunnar Solskjærs fremtid som manager. Video: Rødt Kort Vis mer

Hån

I både norske og britiske medier har den siste tidas tap blitt viet stor oppmerksomhet. I flere dager har det vært spørsmål om Solskjærs dager som United-manager snart er omme.

Etter det Dagbladet erfarer, skal Solskjær og hans trenerteam være klare på at de kan snu trenden, men de skal samtidig være innforstått med at de kan miste jobben på Old Trafford.

- Er ikke slik kritikk en del av jobben til en manager for en av verdens største klubber? Bør ikke dette også være forventet når han tjener flere millioner kroner i året?

- Jeg tenker kritikk er greit, men det vi ser, spesielt kanskje i aviser og sosiale medier er ikke lenger konstruktivt. Det kan i blant være hån. En ting er at du får en faglig vurdering på strategien, men det er ikke det som ofte kommer sterkest fram.

Han er spesielt kritisk til britiske medier, og mener de ofte er ganske harde med overskrifter og ordspill.

På spørsmål om det er noe spesielt han vil folk skal tenke over i kontekst av denne saken, svarer Zahid:

- Jeg synes vi skal tenke på at det er mennesker vi snakker om, og som også har følelser og behov for omsorg som alle andre. Og ikke minst at de har familier og barn som hører og leser det som sies. Man bør tenke seg godt om, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer