Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Får strømstøt for å si «rævhøl»

NRK prøver å kurere P3-Mina for banning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) - Jeg hadde aldri trodd dette skulle gjøre så jævlig vondt!, sier Mina Habjian fra «Mina» på NRK P3, idet hun får et nytt strømstøt i halsen for å si ordet «jævlig».

Programlederen er kjent for å snakke fra levra på radio, og vet med seg selv at hun kanskje er tilbøyelig til å banne mer enn gjennomsnittet.

Fra og med tirsdag sitter hun derfor med et elektrisk hundehalsbånd rundt halsen under sending, mens produsent Fredrik Theodor Larsen har makt over fjernkontrollen.

- Dette kommer fra øverste hold, og NRK-ledelsen innså at vi måtte ta i bruk sterke midler for å få slutt på de stygge ordene til Mina, sier Larsen, og humrer.

Elektrisk hår

Strømstøtene kommer med en styrke på mellom 4 - 40 mA (milliampere), og halsbåndet er av slaget som brukes for å lære hunder å ikke ta sauer. Larsen forsikrer om at de starter på laveste styrkenivå.- Det er veldig morsomt å sette støt i noen, og det ble faktisk morsomt på radio også. Vi ser betydelig fremgang i banninga. Mina hadde fjon-hår da hun var ferdig med sending i dag, ler han.

Tatt opp i Kringkastingsrådet

- I tillegg til elektrisk hår er jeg rød i nakken, og er stiv i skuldrene. Det verste er at jeg skvetter så fryktelig at jeg skriker og hopper under sending. At vi har ulik oppfatning av hva banning er gjør det litt vanskelig. Jeg har blitt nødt til å finne erstatninger for banneord, gjerne på språk som produsenten ikke forstår. «Bakayarou» betyr for eksempel rævhøl på japansk, sier Mina.

ZZZTSS: Programleder Mina Habjian på NRK P3 får en lærepenge av produsent Fredrik Theodor Larsen. Foto: SOLVEIG HAREIDE/ NRK P3
ZZZTSS: Programleder Mina Habjian på NRK P3 får en lærepenge av produsent Fredrik Theodor Larsen. Foto: SOLVEIG HAREIDE/ NRK P3 Vis mer

- Jeg gruer meg litt til i morgen, for da har jeg en skikkelig mannevond sending.

Senest i april ble «Mina» diskutert i Kringkastingsrådet, da en lytter hadde klaget inn programmet for saftige gloser i forbindelse med temaet «fjerning av pornosladden» i programmet 16. mars.