Får tenning på likhus

Bølgene går nå høyt i Hollywood etter at innholdet i avdøde Stanley Kubricks nye film, «Eyes Wide Shut», ble kjent onsdag. Scener med Tom Cruise som kysser en død kvinne, sjalusi, utroskap og sexorgier er blant ingrediensene.

Den britiske avisa Evening Standard brakte den første anmeldelsen av Stanley Kubricks siste film.

Når deler av innholdet blir kjent nesten en måned før verdenspremieren i New York, krasjer det med Kubricks mani mot å slippe ut informasjon før filmen slippes.

Alt som før var kjent om filmen var at den handlet om et gift psykiaterpar og seksuell besettelse. Nå står avsløringene i kø.

Familietragedie?

I Evening Standard blir en overordnet i Warner Brothers sitert på følgende måte:

- Hvis Stanley hadde vært i live, ville han ropt på noen hoder etter dette.

Det ville i så fall bli en familietragedie. Filmkritiker Alexander Walker fikk nemlig, før ansatte i Warner og andre kritikere, se filmen på invitasjon fra Kubrick-familien, melder Dagsavisen. Det var kanskje ikke noe dumt trekk. De detaljerte sexscenene i filmen kunne lett blitt bytte for et konservativt England.

Når den ultrakonservative Walker hyller filmen, kan moralproblemet være løst. Kritikeren, som har skrevet en særs positiv biografi om Kubrick, har tidligere gått hardt ut mot blant annet David Cronenbergs «Crash».

Tapte 500 millioner

Innspillingen av «Eyes Wide Shut» tok drøyt ett og et halvt år og antas å ha kostet ekteparet Nicole Kidman og Tom Cruise om lag 500 millioner i tapte inntekter. Selv om Walker mener filmen er høydepunktet i begges karriere, ventes det storm rundt spesielt en scene. Cruise går inn i et likhus og kysser en død kvinne og oppdager nekrofiliens tabubelagte glede.

«Eyes Wide Shut» har norgespremiere 17. september

HEFTIGE SCENER: Det spares ikke på sexscenene i Stanley Kubricks siste opus.