«Millennium»-trilogien:

Får tre nye oppfølgere

Det er nå planlagt nye bøker i avdøde Stieg Larssons «Millennium»-serie.

MER «MILLENNIUM»: Den suksessrike, svenske krimserien fortsetter. Foto: NTB Scanpix
MER «MILLENNIUM»: Den suksessrike, svenske krimserien fortsetter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mandag ettermiddag annonserte forlaget Polars i en pressemelding at «Millennium»-trilogien får tre nye oppfølgere.

De tre originale bøkene ble utgitt i 2005, 2006 og 2007.

Det ferske forlaget har kjøpt flere Larsson-rettigheter av Mogliden AB, men har ennå ikke annonsert hvilken forfatter som skal skrive de tre neste bøkene.

- Som nytt forlag er det å ta denne dypt elskede historien videre ikke bare svimlende og ærefullt, men også veldig oppmuntrende, sier forlagssjef Jonas Axelsson i pressemeldingen.

Internasjonal suksess

Stieg Larsson, forfatteren av serien, døde brått av hjerteinfarkt i 2004. Alle bøkene ble gitt ut etter hans død, og ble umiddelbart en stor suksess. Serien har solgt mange millioner eksemplarer internasjonalt, og er dermed Sveriges mest solgte gjennom tidene.

FARMEN: Da han røyk ut av Farmen, gikk han rett på McDonalds og kjøpte ti Big Mac. Video: TV2 / Dagbladet / Rød Løper Vis mer

Bøkene har blitt filmatisert både i Sverige og i USA. David Fincher regisserte «The Girl With The Dragon Tattoo», der Rooney Mara og Daniel Craig spilte hovedrollene.

Ny forfatter

Stieg Larsson hadde begynt å skrive den fjerde boka i serien da han døde. Familien bestemte seg for ikke å utgi den, men lot den svenske forfatteren David Lagercrantz skrive videre.

I 2015, 2017 og 2019 ble det utgitt tre oppfølgere til Larssons originale trilogi, skrevet av Lagercrantz.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer