-  Far var ikke tiltrukket av menn

Etterkommerne til Alf Prøysen er sjokkerte over påstandene fra biograf Ove Røsbak om at Prøysen ble tiltrukket av menn. De nekter for at det er sant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les Ove Røsbaks innlegg i Dagbladet

NITTEDAL (Dagbladet): I dagens debattartikkel i Dagbladet kommer Ove Røsbak med oppsiktsvekkende påstander om et av de største kulturelle ikoner Norge har. «Han hadde en dragning mot menn like sterkt som mot kvinner, en seksuell legning som var forbundet med den svarteste skam i hans levetid,» skriver Røsbak.

-  Stemmer ikke

Lillehamringen er en av Norges mest anerkjente Prøysen-kjennere, og ga i 1992 ut biografien «Præstvægen og sjustjerna» om visesangeren, komponisten og forfatteren Alf Prøysen, som levde fra 1914 til 1970. Han ville altså ha fylt 90 år i år.

I artikkelen skriver at Røsbak at han fikk full visshet om Prøysens seksuelle legning noen måneder før biografien kom ut i 1992, men at han valgte å ikke å ta det med i boka. «Jeg var redd det skulle gi boka et tyngdepunkt som ikke var der,» skriver han i dagens artikkel.

Dagbladet oppsøkte Alf Prøysens datter Elin hjemme i Nittedal i går. På vegne av familien benekter hun fullstendig påstandene fra Ove Røsbak. Hun fikk lese kronikken i går ettermiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.