Farahs utblåsning skaper debatt

Kokkvold: Han har noen presise formuleringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dagens utgave av Ny Tid fyrer Ali Farah løs mot ambulansesjåfør Erik Schjenken i en kronikk.

Under tittelen «Slik jeg ser det» trekker han også paralleller til det vestlige samfunnet og behandlingen av afrikanere og asiater fra kolonitiden og fram til i dag.

«Dere lever som grever her. (..) Det er sant at også noen svarte lever slik (...) Men sett i forhold til folketallet lever dere relativt sett urimelig grådig, sett i verdensmålestokk», skriver Farah blant annet.

Kronikken er adressert til Schjenken, en av de to ambulansesjåførene som valgte å ikke ta ham med fra Sofienbergparken i fjor.

- Kategorisk og uklar

I etterkant har debatten løpt i på nettet. Mange mener både Farah og Ny Tid burde ha tenkt seg om flere ganger. Sosialantropolog Inger Lise Lien sier til Klassekampen at hun mener Ny Tid burde ha beskyttet ham mot seg selv.

- Jeg mener ikke at de burde latt være å trykke kronikken. Men de burde ha spurt ham om det virkelig var dette han mente, utdyper hun overfor Dagbladet.no.

-  Kronikken er så kategorisk og uklar. Han gjør det samme overfor Schjenken som man ikke ønsker at hvite skal gjøre med svarte. Det vil si å behandle dem som en masse. Farah har vært utsatt for stor urettferdighet. Men dette blir en overreaksjon, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer