Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fare for NRK-streik

Tirsdag 15. mai kan mer enn 2.300 NRK-ansatte gå ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet i meklingen.

KAN BLI STREIK: – NRK har ikke vist vilje til å forhandle så langt, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat til NTB. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KAN BLI STREIK: – NRK har ikke vist vilje til å forhandle så langt, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat til NTB. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

NRK-meklingen starter mandag hos Riksmekleren. Fristen for å komme til enighet er midnatt, natt til tirsdag.

Dersom det ikke blir en løsning, tar LO Stat ut 614 NRK-ansatte i streik, mens Norsk Journalistlag tar ut omtrent 1.700 journalister i streik.

LO Stat mekler på vegne av Norsk Tjenestemannslag og Musikernes Fellesorganisasjon. Norsk Journalistlag mekler samtidig for sine medlemmer.

– NRK har ikke vist vilje til å forhandle så langt. NRK vil bli hardt rammet av en streik, derfor har vi tro på at ledelsen viser vilje til å møte våre krav om blant annet rettferdig lønn i meklingen, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media