Fargerik pusling på Nintendo DS

«Colour Cross DS».

AH, SISTE KVARTAL. De som har vært med i spillverdenen noen år vet at dette er tiden da de fleste utviklerne kjører på med de største og flotteste spillene de kan.

Gjerne et par-tre må-ha-spill per helg. I en periode der det glatt kommer ut hundrevis av spill skjer jo det som må skje: Mange potensielle god-spill blir oversett.

«Colour Cross» til Nintendo DS er et slikt spill.

JODA, DET ER sikkert en milliard andre spill som også fortjener denne spalteplassen, men her må jeg bare velge. Og valget er kanskje litt rart og litt sært, men like fullt fortjent.

Om du ikke har hørt om fenomenet «Picross» kan det forklares som et slags tallspill der man skal finne gjemte bilder i et rutenett. Tall som står ved hver horisontale og vertikale rekke forteller hvor mange av rutene som skal svartes ut i den respektive søylen, også holder man bare på til et bilde sakte men sikkert dukker opp (les mer om «Picross» på Wikipedia).

Dette er forholdsvis lett å lære seg, og flere samlepakker med hundrevis på hundrevis av forskjellige oppgaver finnes allerede til plattformen.

Men hele greia som skiller akkurat «Colour Cross» fra resten er nettopp det navnet antyder: Farge.

HVER AV GÅTENE er, i motsetning til andre «Picross»-varianter, bygd opp av flere lag med farger. Opp til syv forskjellige lag kan være klemt inn på et bilde, noe som gjør at det i bunn og grunn er syv forskjellige gåter du løser på én gang.

Dette betyr at vanskelighetsgraden raskt blir hakket hvassere enn vanlig, og også at tiden det tar for å fullføre bildet blir lengre.

Heldigvis finnes det også mindre størrelser som er ideelle å ta dersom man bare har et par minutter å slå ihjel.

1

DET ENESTE JEG kan tenke meg som kunne vært gjort bedre, er å ha inkludert nedlastbare oppgaver etter at de godt og vel 150 originale er løst. «Picross DS» gjorde dette, så hvorfor ikke her?

Uansett, dette er ikke et spill for actiontørste eller eventyrlystne grabbar og grabinner, men heller for de som synes det er skikkelig moro å forsvinne inn i den transen man gjerne havner i når man løser sudoku eller kryssord.

Bare ikke bli sittende for lenge på skåla med dette spillet! Er så fordømt vanskelig å komme seg opp når man er lam i halve kroppen.

PS! Dette spillet er også et av de første hvor jeg har spilt DSen min helt tom for strøm uten å merke den illsinte røde lampen!

Fargerik pusling på Nintendo DS