Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fargerike fantasier

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORWEGISTAN: Stian Bromark har i Dagbladet 5. september en fantasifull artikkel om et framtidig og fargerikt Norwegistan. Hvis dette bare var forfatterens private fantasier, var det kanskje ingen grunn til å reagere. Men Bromark trekker inn flere andre personer i sine utlegninger, og da blir det grunn til å si stopp.Jeg blir for eksempel utlagt for å ha sagt at «Norge kan få muslimsk flertall i år 2100». Dette er nok teoretisk mulig, men jeg vet hvor mange usikkerhetsfaktorer som hefter ved slike scenarier, så jeg har bevisst uttalt meg upresist om spørsmålet.

I ET INTERVJU med Norge I Dag 5. mars i fjor sa jeg: «Dersom noe ikke gjøres med det europeiske reproduksjonsmønsteret, og dersom europeiske politikere tror reproduksjon kan sikres ved innvandring, risikere flere land å få et muslimsk flertall en gang på 2100-tallet». På norsk betyr 2100-tallet perioden mellom 2100 og 2199.