Fargerikt på ny CD

Den fargerike gjengen bak CD-en «combiNATIONS» står for en musikkform som vil dominere mer og mer i åra som kommer. - Vi sliter fremdeles med å nå fram, men det er blitt lettere, sier de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Albumet «combiNATIONS» består av 14 låter og like mange artister og band. Alle er musikere, fra alle verdenshjørner, som har det til felles at de bor i Norge.

CD-en inneholder både etnopop og folketoner, eksperimentelle saker og crossovermusikk. Låtene holder høy standard og viser et lite stykke norsk kultur - på en litt annen måte.

- Vi er veldig glade for å bli presentert på denne plata. Etnisk Musikklubb, som gir den ut, gjør med dette mer for å synliggjøre oss enn det Rikskonsertene noensinne har maktet.

Det sier et knippe av musikerne på plata; Hocine Derras (Algerie), Nasibu Mwanukuzi fra Ras Nas (Tanzania), Hector Meriles fra Inti (Bolivia), Tony Blessom (Elfenbenkysten) og Javid Afsari Rad (Iran).

De håper at deres musikk skal kunne få et større fundament i Norge, og ikke bare være henvist til festivaler som «Verden i Norden», etniske kafeer og én turné årlig i regi av Rikskonsertene.

- Det er blitt bedre. For ti år siden var det nærmest umulig å få spille i Norge.

Bak Etnisk Musikklubb finner vi Arne Fredriksen i Kongsberg. Han distribuerer etnisk musikk i Norden via en medlemsklubb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer