Norsk presse er etter hvert vant med at Frp sutrer over å bli feiltolket og urettferdig behandlet. I 40 år har Frp dyrket offerrollen uten tegn til selvkritikk. Det lengste partiledelsen strekker seg når utspill fra tillitsvalgte vekker sjokk og avsky, er et overbærende:
Jeg ville kanskje ikke ordlagt meg på den måten.
Dobbeltkommunikasjon er fortsatt modus operandi for partiet som nå vil inn i regjering, og den utmattende strategien har lyktes så godt at norsk presse nærmest har gitt opp å påpeke den. I stedet skrives det stadig oftere om hvor smart Frp er som på den måten unndrar seg ansvar for ekstreme synspunkter samtidig som velgerne fanger dem opp.
For utenlandske medier var derimot gårsdagens pressekonferanse i Frp-regi en ny og selsom opplevelse. Ettersom nestleder Ketil Solvik-Olsen, assistert av professor i statsvitenskap, Frank Aarebrot, foredro om hvordan partiet forlangte å bli forstått og omtalt, steg undringen i lokalet.
Den pyntete versjonen av Frp's historie var ikke en direkte forfalskning. Den var bare full av hull, helt fra den tilforlatelige omtalen av partiets grunnlegger Anders Lange og fram til dagens innvandringspolitikk.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger