Fargetrykk

Hadia Tajik (18) har samlet Norges mest profilerte innvandrerungdommer i ett rike. I boka «Svart på hvitt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«KJÆRE SAMBYGDINGER. Me é samla her igjen. Dagen é den 17. mai og året é 1998. Det é ein unike dag og eit unikt tidspunkt. Det é ei påminning om Norges uavhengighet som oppstod i 1814.»

Norsk-pakistanske Hadia Tadjik sto på talerstolen mellom to store fjell, i Bjørheimsbygd, Rogaland. Hun skalv lett. Dels av stolthet, dels av nervøsitet. For hun kjente bygdedyrets pust. Men hun fortsatte, litt hakkende, mens hun løftet blikket mot toppen av flaggstanga:

«Når eg hørre {lsquo}Ja vi elsker' og ser det norska flagget vaia i vinden, då é det ingen tvil om at eg é ein nordmann. Te tross for den mørke hudå mi, kjenne eg fedrelandsfølelsen liga sterkt som nogen andre. Dette é fedrelandet mitt, heimlandet mitt, og det é eg stolt av».

Ute blant folket sa de ingenting.

- De hadde invitert meg som et lite eksotisk alibi på 17. mai-dagen. Og så trodde jeg kanskje at de forventet at jeg skulle snakke om livet til... svartingene . Slik det var.

EN KVELD I MARS i fjor, et par år etter, fikk Hadia Tajik en lys idé om en fin bok. Hun fortalte ikke vennene sine om den, alt forble hemmelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer