Får ingen velvilje hos nordmenn

Noen vil kanskje finne saken komisk. Jeg finner den dypt tragisk, skriver artikkelforfatteren.

ANNERLEDES: Mange er de nordmenn som nå vil godte seg over at Odd Nerdrum nå risikerer å havne i fengsel. Det er den felles mentaliteten som alltid vil prege et lite land, hatet til mennesker som rager over dem selv, intellektuelt og emosjonelt. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
ANNERLEDES: Mange er de nordmenn som nå vil godte seg over at Odd Nerdrum nå risikerer å havne i fengsel. Det er den felles mentaliteten som alltid vil prege et lite land, hatet til mennesker som rager over dem selv, intellektuelt og emosjonelt. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skattedommen: Odd Nerdrum ble for noen dager siden dømt til to års fengsel for skatteunndragelse. Han har solgt bilder for mange millioner kroner, i perioden 1998-2002, uten å oppgi salget av bildene som skattbar inntekt til skattemyndighetene. Saken blir umiddelbart anket, sier hans advokat, Knut Olav Bakke-Hansen. Advokaten hevder også at pengene allerede er betalt, på Island. Denne påstanden tok retten ikke hensyn til.

Mange er de nordmenn som nå vil godte seg over at Odd Nerdrum nå risikerer å havne i fengsel. Det er den felles mentaliteten som alltid vil prege et lite land, det til dels ubevisste, mens også bevisste hatet til mennesker som rager over dem selv, intellektuelt og emosjonelt.

Odd Nerdrums personlighet er av en slik karakter, at mange finner ham oppblåst, selvhøytidelig og av en annen verden. En nordmann skal helst oppfattes som alminnelig og kjedelig, med beina på jorda. Gjerne med hodet i jorda også.

Jeg påstår ikke at det er riktig at genier skal unndra seg skatteloven. Men dersom den samlede norske opinionen viste at den sto bak Nerdrum og støttet ham, så ville dette kanskje ha kunnet påvirket rettens kjennelse. Men det kommer den norske befolkningen aldri til å gjøre. Kanskje ville også en slik ubetinget kjærlighet til en stor kunstner gjort dommen lettere å bære for ham det gjelder. Det er bare det, at det norske folk ikke har en slik ubetinget kjærlighet i sitt hjerte. Så langt der ifra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer