KOMMENTARER

Får smake egen medisin

Helseminister Bent Høie var helseopprørernes bannerfører da han var i opposisjon. I sykehusstriden i Møre og Romsdal har han fått mange av opprørerne på nakken, skriver Stein Aabø.

MÅ VELGE: Helse- og omsorgsminister, Bent Høie (H) beskyldes for å ha påvirket prosessen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MÅ VELGE: Helse- og omsorgsminister, Bent Høie (H) beskyldes for å ha påvirket prosessen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

La det være sagt innledningsvis. Det er ikke lett å være den øverste ansvarlige for sykehusvesenet i Norge. Det har mange statsråder erfart. Det er heller ikke lett å være ansvarlig direktør eller styremedlem i landets helseforetak på ulike nivåer. De bærer tilnavn som «skjulte strateger» og «styringsbyråkrater». Slike udemokratiske elementer er det ingen som gråter for. Men siden de nå en gang er satt til å styre landets helseforetak og forvalte Stortingets tilmålte helseressurser på en mest mulig forstandig måte, vil deres utfordringer også være helsestatsrådens. Så derfor gråter vi litt for ham. Han er i det minste en vaskeekte og valgt politiker som tidvis møter seg selv i døra. Han står nå overfor et vanskelig valg. Han kan ikke gjøre alle til lags. Mest synd er det imidlertid på dem som taper kampen om lokaliseringen av et nytt sykehus. Det meste tyder på at blir Kristiansunds befolkning, byens helsepersonell og byens politiske ledelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer