DEBATT

Debatt: Integrering og kriminalitet

Farlig å stikke hodet i sanden

Å tørre å snakke om problemene med kriminalitet, innvandring og integrering er ikke å polarisere, men en forutsetning for å løse utfordringene vi ser i Oslo.

UTFORDRINGER: - Vi burde være glade for at Norge fortsatt har politikere som tør å møte utfordringene fryktløse, til tross for den personlige kostnaden, skriver Himanshu Gulati (Frp) i dette innlegget. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
UTFORDRINGER: - Vi burde være glade for at Norge fortsatt har politikere som tør å møte utfordringene fryktløse, til tross for den personlige kostnaden, skriver Himanshu Gulati (Frp) i dette innlegget. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er bra at offentlig ansatte tør å ytre seg og kritisere oss politikere. Det er en styrke ved vårt demokrati. Ofte bidrar de med kunnskap og erfaringer som er nyttig for debatten. Kronikken til politimannen Torkil Kvan, som gjennomgående angriper Sylvi Listhaug og Fremskrittspartiets søkelys på å løse hovedstadens utfordringer, mener jeg imidlertid bommer grovt.

Kvan mener at å ta opp utfordringen med integrering og kriminalitetsbølger «ødelegger for god forebygging». Han kommer riktignok ikke med konkrete eksempler, men angriper både Sylvi Listhaug og Fremskrittspartiet for å bidra til å skape problemer istedenfor å løse dem.

Vi burde være glade for at Norge fortsatt har politikere som tør å møte utfordringene fryktløse, til tross for den personlige kostnaden det har for den enkelte og deres familier når de tar opp kontroversielle temaer, som innvandring, i den offentlige debatten.

Den motsatte strategien, nemlig å stikke hodet i sanden og late som at vi ikke har utfordringer, har ført til enorme utfordringer i vårt naboland Sverige. Berøringsangsten for kontroversielle temaer har bidratt til at Sverige har fått flere no-go-soner, sterk gettoisering og noen av Europas mest dramatiske utfordringer med innvandring og integrering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer